Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Лекари пенсионери спасяват общинската болница
Публикувано 2008-10-14 08:57:20 от темпо


Уважавани лекари пенсионери се притекоха на помощ на общинската болница “МБАЛ Велинград”: д-р Александър Попов, д-р Мария Касабова, д-р Ганка Филипова, д-р Наска Гагова, д-р Иван Личев. Без тяхната подкрепа в първите дни на октомври болницата бе заплашена не просто от дълбока криза, а от закриване на клиничните пътеки и фалит. Лекарите от старата школа, чийто трудов път е тясно свързан с общинската болница, направиха своя морален избор. Същото сториха д-р Балтаджиева, началник Клинична лаборатория, в чието оставане бе разковничето за съществуването на “МБАЛ”; д-р Хрисчев, председател на КНСБ в болницата; д-р Весел Хърльов, който пое Хирургично отделение; д-р Ванков и д-р Вакльова, които останаха начело на Неврологично и Вътрешно отделение; д-р Мариела Топалова, която отложи важен курс, за да заработи оголеното откъм лекарски екип Детско отделение; д- Стайков от София, който зае поста шеф на Акушеро-гинекологично отделение. От различни градове в общинската болница на Велинград дойдоха да работят още д-р Тончева - анестезиолог, д-р Стоянчева - детски лекар, д-р Крумов - вътреши болести.
На всички тях новият управител д-р Атанас Ташев благодари буквално през сълзи на общо събрание на колектива, което на 9 октомври импровизирано се проведе в задния двор на болницата. Персоналът на здравното заведение посрещна с много аплодисменти и овации “Браво, докторе!” имената на лекарите, останали да работят в “МБАЛ Велинград”. Градусът на емоциите наистина беше висок, защото на 30 септември стана факт разделянето на медицинската общност на две: част от лекарите, сестрите и акушерките отидоха в частната “Здраве”, другите решиха да останат верни на общинската “МБАЛ”.
Бяхме пред провал и приключване на договора със Здравната каса, но окомплектовахме отделенията - сега всички те работят и са пълни с пациенти, каза д-р Ташев. Управителят не обеща високи заплати, но гарантира бъдеще на избралите да останат на работа в общинската болница. Към това прибави подкрепата от кмета на общината Иван Лебанов и ресорния зам.-кмет Ангел Даскалов, Общинския съвет и цялото гражданство. С аплодисметни бяха изпратени думите му: “Имаме историческата мисия да съхраним общинската болница и да се преборим тя да оздравее!”.
Д-р Ташев призова колегите си да се отнасят толерантно към отишлите да работят в “Здраве”, защото някои от тях заслужават уважение и не са продали болницата. Той сподели и очакванията си, че в близките месеци част от напусналите лекари ще се върнат в “МБАЛ-Велинград”. Медицинският съвет на общинската болница е взел единодушно решение, че на този етап няма да дава разрешение медицински сестри от “МБАЛ-Велинград” да работят и в частната болница “Здраве”. Те са свободни да работят в “ДКЦ-1”, в други здравни заведения, хотели и т.н., но не и в конкурентната болница.
Чуха се и гласове, че на проявената от общинската болница толерантност не се отговаря със същото от “Здраве”. Д-р Ташев обясни, че под благовидния предлог да се прави ремонт Клинична лаборатория остава без помещение и трябва да спре да работи. Но решение е намерено: Клинична лаборатория се мести в общинските помещенията на Химическата лаборатория в приземния етаж на сградата на бившата поликлиника. За първи път е подписан договор и от другото лечебно заведение ще ни плащат, за да ползват те Клиничната лаборатория на общинската болница, подчерта д-р Ташев.
В момента основната цел на колектива на болница е да се преборят тя да оздравее. Първата задача - окомплектоване на отделенията и подписване на договор със Здравната каса, макар и с отпадане на някои клинични пътеки, е изпълнена. Идва втората - да се изкарат трудните зимни месеци. В “МБАЛ-Велинград” е започнала и ревизия, за която колективът настоява отдавна, за да се види как е управлявана болницата в предишните години.
Вратите на “МБАЛ-Велинград” са широко отворени за хората, във всяко отделение приемно-консултативните кабинети на лекарите са отворени за всеки пациент с талон от специалист или без такъв - няма да бъде върнат никой, каза д-р Ташев. И допълни: “Искаме да покажем на хората, че ние сме с тях, за да бъдат и те с нас!”.
Елена БаеваTuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград