Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Обектив: Седмичен обектив 20.05.2002 г.
Публикувано 2002-05-20 11:42:34 от Темпо


24 МАЙ Празникът на българската просвета и култура и славянската писменост ще започне с шествия на преподаватели и ученици от всички училища. Концертът на площад “Фонтаните” е от 11 часа, когато ще бъде връчена и наградата “Учител на годината” (за номинациите - на стр. 6). Очаква се за 24 май във Велинград да гостува делегация от руския град Ставропол.

ГРАБЕЖ 100 000 лева бяха откраднати от офиса на ЕТ “Георги Целев”, който се намира в Промишлената зона до бензиностанцията на търговеца. В нощта срещу 16 май крадците са изнесли снабдената с 8 ключалки метална каса, разрязали са я с оксижен и са задигнали парите.

ООН Представители страни от Източна Европа, работещи по програми на ООН, гостуваха на 15 май на общината и ЦБИ. Те се запознаха с проектите, подкрепени от ПРООН и с работата по “Красива България”.

НЕЩАСТИЕ Около 18.30 часа на 17 май до кръстовището на Женска баня загина К. Разсолков. Заради счупена вилка на велосипеда, мъжът е паднал и се е наранил смъртоносно. От полицията и следствието съобщиха, че това е нещастен случай, няма данни за удар от автомобил.

ОПИТ Общински съветници от различни групи, управителката и конктрольорът на “ВКТВ” Ат. Хрисчева и Н. Минков посетиха на 16 и 17 май Велико Търново. Там са се запознали с дейността на местното държавно дружесто “ВиК”.

ЧИСТОТА Областният управител потвърди решението на Община Велинград по конкурса за почистване и озеленяване на града, който класира на първо място фирма “Беев” ЕООД. Предстои решението, което се оспорва от други участници в конкурса, да бъде разгледано от съда.

БИБЛИОТЕКИ По случай деня на библиотекаря 22 май кметът д-р Дафов изпрати поздравително писмо, с което благодари за просветителската дейност на библиотекарите. На 22 май те ще посетят семинар в Белово за запазване на старопечатни книги и редки издания.

ПОКЛОНЕНИЕ 58 години от смъртта на Стойо Калпазанов бяха отбелязани на 17 май. Група съидейници на партизанина посетиха лобното му място Митилева мандра и подеха инициатива за възстановяване на паметника. Вечерта пред родния дом на Ст. Калпазанов бяха положени цветя.

СРЕЩА На 16 май зам.-кметът Сн. Велева от Х. Капсъзов от отдел “Култура” се срещнаха с водещата на “Искрено и лично” М. Ангелова от bTV. Тя е потвърдила желанието си за предаване и участие в юбилейните Празници на кулурата. С Евгени Димитров-Маестрото е разговаряно за гостуване на “Шоуто на Слави” при откриването на Градския стадион, но се очаква потвърждение от екипа.

КОСТАНДОВО Костандово отбелязва празника си на 21 май - деня на равноапостолите Константин и Елена, чиито имена носи местната църква. Тази година празничните дни продължават от 19 до 21 май с регионален фолклорен фестивал, спортни и конни състезания.

СЕМИНАРИ През седмицата в хотел “Велина” се проведе семинар, посветен на дейността на БЧК и Гражданска защита. На семинар в базата на НС и МС бяха обсъдени най-добрите практики за международна защита на бежанците.

МУЗЕЙ Музейните работници честваха своя професионален празник на 18 май. “Всеки ден вие преоткривате историята на родния край и късче по късче градите безсмъртието на България”, пише в поздравителното си писмо до тях кметът на общината.

СЕЧ В РПУ на МВР - Велинград е образувано дознание срещу трима извършители на незаконна сеч в района на ДЛ “Широка поляна”. Мъжете, които са от Доспат, са задържани в момента на сечта и са задържани за 24 часа.

КОНЦЕРТ Празничните прояви за 24 май започнаха с концерт в читалище “Св. св. Кирил и Методий” на 19 май. В него се включиха и гостуващи самодейци от Сърбия.Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград