Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

За една година дневният център стана втори дом за 24 човека
Публикувано 2010-04-06 09:51:31 от Темпо


С “Многая лета” точно преди година във Велинград бе открит Дневен център за възрастни хора с увреждания, финансиран от програма ФАР. На 31 март 2010 г. неговият първи рожден ден бе отпразнуван с торта и шампанско, с песни и музика, с много гости и още повече приятели. Да подчертаем - приятели, а не обидно-бюрократичното “потребители”, което се опитват да наложат в речника ни социални работници. Приятели, защото по думите на директорката Ели Янева-Зисова, персоналът и 24-те човека с увреждания заедно са превърнали центъра в свой втори дом и са му вдъхнали живот и дух.


Традиционният “отчет” бе заменен с много снимки от всички срещи, празници и излети през изминалата година. Центърът няма да бъде закрит и ще пребъде, обеща г-жа Зисова в отговор на съмненията, че е възможно заради липса на средства този придобивка за бъде загубена. Тя благодари на Община Велинград и на спонсорите “Премиера 257”, ЕТ “Жерев”, “Сконто”, Димитър Пашев.
От името на кмета Лебанов рождения ден на центъра честити зам.-кметът Валентина Цветанова. Въпреки че центърът е за “възрастни хора”, аз се възхищавам на вашия млад дух и ви пожелавам той никога да не ви напусне, каза г-жа Цветанова. Тя подчерта, че е важно един проект не просто да бъде отчетен, а да е качествен и успешен като този.
Изпълнителният директор на Националния център за социална рехабилитация Марияна Велева благодари на Община Велинград за безупречното партньорство при осъществяване на проекта. Тези хора са дали младостта си за Велинград и сега заслужават да получат грижа от страна на общината, напомни тя. Пожелания за здраве и за светли великденски празници отправи и Емилия Катошева, която е ръководител на проекта от страна на НЦСР.
Успоредно с официалните слова прозвучаха и искрените думи на хората, които посещават центъра. Един от тях - бай Георги, бе изпратил писмо, за да благодари на “златната седморка” на персонала и да обещае, че за десетия рожден ден ще дари 7 агнета. Много вълнение имаше в думите на Радка Данаилова: “Ние сме в сезона на есента и зимата, но за нас дневният център е един слънчев, топъл летен ден, защото тук се чувстваме млади и с висок дух!”. Тя също благодари на персонала, защото имат таланта да работят с хора, на общината, на НЦСР и г-жа Катошева. Не ни наричайте “потребители”, все едно сме готованковци и не допускайте центърът да бъде закрит, защото това е нашият шанс вместо да стоим сами вкъщи, да сме тук сред приятели, призова Асен Градански.
От името на Културния клуб на пенсионера в кв. Каменица поздрави поднесе неговата председателка Мария Къдреева. Поздрав с песен отправи мъжката фолклорна група към читалище “В. Левски” със солистка Илка Цанова. С “ретро-хумор от ретро-изпълнител за ретро-публика” актьорът-самодеец от читалище “Отец Паисий” Христо Семерджиев весели присъстващите с хумористични миниатюри. На сцената излезе и певческата група към дневния център, на която акомпанира на китара Атанас Димитров.
Специално за рождения ден бе организиран и кулинарен конкурс, но журито писа на всички участници “шестица” и затова победителите бяха определени с жребий. Стойка Станоева, Славка Асенова и Милка Въргова получиха като награда за приготвените вкусни ястия красиви покривки, изплетени от Мария Трионджиева.
Рожденият ден приключи с торта и песни. И сигурно всеки, който беше на празника, запомни думите на майка Тереза, че най-мощната сила е вярата, а най-голямото щастие е просто да си полезен на другите.
Елена БаеваTuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград