Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· Клептуза в бедствено положение
· Евродепутат от ГЕРБ поиска смяна на името на Велинград
· Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
· Значително по-малко болни с Ковид-19
· Продължава съдебният спор за над 600 000 лв. глоба
· Посрещаме Великден без „Голямото писане“, но с голямо яйце
· Велинградският музей гостува във Враца
· НПГГС „Хр. Ботев“ стана асоциирано училище към ЛТУ
· Срокът на бедственото положение за река Малка Мътница се удължава
· Малки обяви: 27.04.2021
· Възобновен бе традиционният плувен турнир „Цветница“
· „Чепинец“ записа четвърта домакинска загуба
· Силно представяне на бойците от СК „Беси“
· Две успешни състезания за СК „Бойни изкуства“

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

БСП демонстрира топли връзки с ДПС
Публикувано 2010-06-08 09:02:14 от темпо


Общинската организация на БСП - Велинград проведе редовна отчетна конференция на 4 юни. Гости на форума бяха областният председател Георги Мърков, Дария Василева от Националния съвет и представените от Тома Пачалов като “другарите” Мустафа Джамбаз - председател на Общински съвет - Велинград и Али Мареков - местен лидер и съветник от ДПС. Г-н Мареков благодари от името на ДПС за поканата и пожела на делегатите успехи в личен, професионален и политически аспект.


В отчета на председателя Тома Пачалов за периода ноември 2008 - май 2010 г. бе застъпена темата за коалиционната политика, като за предстоящите догодина местни избори бе отчетено: “Сами ще ни е трудно, трябва да търсим партньори”. Подобен текст социалистите записаха и в приетата от конференцията резолюция: “Обществено-политическите реалности изискват и налагат като приоритет коалиционната политика”.
По същата тема в отчета за работата на съветниците от БСП Венко Бозев информира съпартийците си за динамичните мнозинства в местния парламент. “Сега негласно има ново мнозинство, в което са БСП, ДПС, ЗНС и Зелена България, което подкрепя кмета Иван Лебанов”, обобщи В. Бозев. Той изтъкна, че това осигурява добра перспектива за местните избори и за преизбиране на Иван Лебанов за втори кметски мандат.
Друга широко застъпена на конференцията тема бе управлението на ГЕРБ, което бе окачествено в отчетния доклад на Т. Пачалов като политика не на консенсус и национално единение, а обратно - на разделение на добри и лоши, като лошите са БСП и тройната коалиция. Лидерът призна и част от грешките на БСП през отчетния период: че не са излезли от партийните рамки, че са разочаровали част от избирателите, че постигнатото от управлението се е размило заради скандалите между партийните върхушки. С това и с демографската специфика на нашата община бе обяснен фактът, че на изборите през 2009 г. тук БСП има 3 пъти по-малко гласове от ДПС и 2 пъти по-малко от ГЕРБ.
Залата изслуша с най-голям интерес думите на Георги Мърков, който бе откровен: “Много хора се разочароваха от нашето ръководство и от тройната коалиция. Лично съм питал Сергей Станишев така ли е, както се пише по вестниците - крали ли сме? Няма ясен отговор на този въпрос, само приказки и пушилки.” Г-н Мърков изрази оптимизъм, че БСП ще излезе от тежката ситуация и ще стегне редиците, докато е опозиция. Но разкритикува националния съвет, че там не могат да се оправят и да начертаят вярната линия, която да следва партията.
Вълнения породи изказването на Никола Вецов, който също започна с комплименти към ДПС за тяхната “политическа смелост да присъстват на конференция на БСП”. Г-н Вецов разказа как с политическо решение е бил “внедрен” в управлението на екскмета Стоян Дулев и че БСП е спечелила от това. Той призова социалистите да подкрепят управлението на кмета Иван Лебанов и да не критикарстват. Оценката му бе, че не се чувства подкрепата към кмета от групата съветници от БСП, които “академично мълчат” в сесията. “Реагираме адекватно и винаги в подкрепа на кмета”, опонира Венко Бозев.
Прозвучаха още изказвания от Д. Аршинков, Г. Пашов, Л. Топорчева и Б. Врабчева, която обобщи мислите на мнозина в залата: трябва да се промени мисленето на висшия партиен орган, от там идва целият водовъртеж в БСП.
Елена БаеваTuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие
· В Ракитово правят литийно шествие със свята икона
· За първи път: Виртуален мастер клас за писани яйца
· Награди за победителите в конкурса за великденски яйца
· Малки обяви: 04.05.2021
· Ясни са победителите в конкурса „Най-добрият клас”
· Наша изложба оживи музея във Враца
· През май музеят представя изложби за М. Малчева и Априлското въстание
· От Отбора на надеждата до Световното първенство за бездомни хора
Sunday, May 02
· ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
 
Всичко за велинград