Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

С формула “СПА и медицина” ще борим Баден-Баден
Публикувано 2010-06-21 22:19:43 от темпо


Международното сдружение по балнеология и туризъм “Сирона”, част от което са хотелите “Бор” и “Свети Спас” във Велинград, на 19 юни подписа споразумение за сътрудничество с Германската асоциация за медицински уелнес (DMWV). Подписи под документа сложиха Стоян Христов, председател на борда на директорите на “Сирона” и Луц Лунгвиц, председател на Германската асоциация по медицински уелнес.


Това стана след като хотелите “Бор” и “Свети Спас” преминаха през прецизната проверка на Олаф Зайше и получиха сертификати от “TUF Райланд”, Кьолн - неутрална и независима институция, специализирана в областта на туризма, сертифицирала над 1100 хотела в цял свят.
Подписването се състоя в конферентната зала на “Свети Спас” в присъствието на депутата Ангел Даскалов, заместник-областния управител Ваня Минкова, Волфганг Вендел - икономически сътрудник в посолството на Германия, които поздравиха домакините за смелостта им да инвестират и да развиват туризма в нашия регион.
В приветствието си г-н Христов каза, че това не е пореден пиар и реклама, а продължение на усилията да изградят съвременна структура за възстановяване и рехабилитация. България има богати традиции и опит в балнеологията, а Велинград винаги е бил един от нейните центрове. Съвременната формула е СПА плюс медицина, като повече от всякога е нужно да въведем световните стандарти и практики.
Какво е “медицински уелнес” - въпроса зададе и сам отговори Луц Лунгвиц. През 2010 г. над 2 милиона германци пътуват целенасочено, за да поддържат своето здраве - “медицински уелнес” е отворен пазар за повече от 60 милиарда евро само в Германия. В момента има намалена заетост в уелнес-хотелите в Европа, защото клиентите очакват повече медицински грижи и превенция на здравето. Германската асоциация за медицински уелнес и “TUF” са обединили усилията си, за да предложат и гарантират високо качество на предлаганите от тях хотели.
Г-н Зайше подчерта, че в Европа здравният туризъм най-често се свързва с Австрия. На България и в частност на Велинград липсва международното позициониране, за да дойдат тук гости от чужбина. Той отправи щедър комплимент към домакините с думите: “Бор” и “Свети Спас” са двата най-добри хотела в Източна Европа, в които съм бил!”.
Д-р Станчев, главен лекар на “Сирона”, разказа за новаторския дух и абмициозната работа на екипа, който през 2007 г. е започнал създаването на съвременен балнеологичен център. Двата сертификата от “TUF” и включването в DMWV той определи като сериозно признание за “Сирона”.
Без да отричаме удоволствието СПА, ние вървим по верния път за съчетаване на медицина и туризъм, каза Стоян Христов и изброи четирите важни стъпки: регистрация на медицински център, кадрови потенциал, професионално оборудване, стандарти на европейските и световни пазари.
От “Дойче Веле” бе зададен резонния въпрос: убедени ли са, че двата хотела във Велинград могат да се конкурират с Баден-Баден и други големи европейски балнеокурорти. “Твърдо съм убеден”, отговори г-н Зайше от “TUF” и посочи високите цени в Баден-Баден, докато тук говорим за хотели, които хора с приходи от средно ниво могат да си позволят. “По отношение на качеството на медицинската диагностика дори могат да изпреварят Баден-Баден”, обобщи експертът и това бе оптимистичният финал на събитието.
Елена БаеваTuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград