Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Посрещаме 21.12.12 без страх от маите
Публикувано 2012-12-18 09:54:03 от Темпо


Колкото и векове да ни делят от цивилизацията на маите, днес всички знаем, че техният календар свършва на 21 декември 2012 г. и обсъждаме идва ли края на света. Ето няколко мнения по темата на наши съграждани на различна възраст, които обаче са единодушни, че няма място за страх и е време за празници:Не ме е страх от датата 21 декември, защото не вярвам, че този красив свят ще свърши. На 21 декември аз ще участвам с песен в тържеството, посветено на идващите празници и Нова година и това е хубаво. Това, в което вярвам е, че след 21 декември светът ще стане по-добър, защото по Коледа стават прекрасни чудеса и аз вярвам в тях! Мария Петрова, 4 клас, СОУ ”Васил Левски”

Аз не вярвам, че ще дойде края на света, защото никой баща и никоя майка не убиват децата си. Затова вярвам, че Бог и майката Земя няма да сложат край на света, за да не убият нас и всички живи същества. Това, в което вярвам е, че с моето семейство и с приятелите си ще посрещнем живи и здрави дядо Коледа, Новата 2013 година и ще получим много подаръци.
Димитър Заев, 7 клас, ОУ ”Христо Ботев”

21 декември 2012 г. е просто дата от календара, която може би е връзката между една епоха,която си отива и започва нова. Всъщност тази дата се използва много с комерсиална цел - направиха се филми, написаха се книги, не слиза от новините. На мене лично ми стана много любопитно, че излезе класация с 10-те места, на които човек може да се спаси. Интересното е, че 9 са в Америка и само едно в Европа. На 21 декември 2012 г. ще участвам в Коледното тържество на училището и ще започна личната си подготовка за идващите празници и Нова година. Важната дата за мен не е 21 декември 2012, а 24 май 2013 г. - денят на светите братя Кирил и Методий. А те - вярвам в това, са създали българската азбука за вечни времена!
Георги А. Ганев, 12 клас ПГИТ “А. Константинов”

За мен това с края на света е пълен фарс. Просто хората си мислят, че тъй като маите са древен народ, техният календар трябва да бъде приет буквално. Аз мисля, че когато става дума за толкова далечно време, винаги трябва да се подхожда много внимателно и да не се приема буквално. Освен това за края на света се говори толкова много и толкова отдавна, че според мен темата вече е изтъркана и си е чиста порнография, за да се печелят пари. С нетърпение очаквам 31 декември, за да изпратя една година, изпълнена с много прекрасни и интересни преживявания. Започнах и подготовката за посрещането на Рождество Христово и новата 2013 г., през която е матурата, моят абитуриентски бал и след него ни “грабва” живота. Весели празници!
Васил В. Кадинов, 12 клас ПГИТ „Алеко Константинов”

Според мен това за края на света не е истина. Не ме е страх от тази дата, защото не мисля, че тогава ще дойде краят на света. Като имам предвид шума по телевизията за края на света, смятам на 21 декември 2012 г. да се обадя на нашите вкъщи, за да ги чуя как са, а и те да са спокойни за мен. Иначе на 21 декември е тържеството в училището и аз със сигурност ще празнувам. Започва ваканцията, идват 2013 г., матурата, абитуриентския бал, следването и най-важното - моята красива любов! В това вярвам!
Али М. Мехмед, 12 клас ПГИТ “Алеко Константинов”

Няма да има такова нещо. Сигурен съм! Хората трябва да работят, а не да мислят за края на света. За него говорят само човеците-чешити, които ги мързи да работят, затова само ни плашат, за да печелят пари. Така че такова нещо като край на света няма да има. Весели Празници! Никола Герасимов, пенсионер на 92 г.Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград