Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· Клептуза в бедствено положение
· Евродепутат от ГЕРБ поиска смяна на името на Велинград
· Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
· Значително по-малко болни с Ковид-19
· Продължава съдебният спор за над 600 000 лв. глоба
· Посрещаме Великден без „Голямото писане“, но с голямо яйце
· Велинградският музей гостува във Враца
· НПГГС „Хр. Ботев“ стана асоциирано училище към ЛТУ
· Срокът на бедственото положение за река Малка Мътница се удължава
· Малки обяви: 27.04.2021
· Възобновен бе традиционният плувен турнир „Цветница“
· „Чепинец“ записа четвърта домакинска загуба
· Силно представяне на бойците от СК „Беси“
· Две успешни състезания за СК „Бойни изкуства“

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Празнична Коледа
Публикувано 2013-01-03 18:22:54 от Темпо


Тазгодишният Коледен концерт на Общинския детски комплекс се състоя вечерта на 21 декември на красиво украсената сцена в читалище “Отец Паисий”. Театралната група към ОДК, Клуб за спортни танци “Импулс”, музикална школа “Звънче” и гостите от вокална група “Караоке” поднесоха един запомнящ се спектакъл, изпълнен с празнично настроение, хумор и разностранни таланти.Трите читалища във Велинград спазиха традицията да поканят на Коледни концерти своята публика. В читалище “Васил Левски” в кв. Каменица концертът се състоя на 21 декември и в него се включиха всички самодейни групи. На 22 декември самодейците от ансамбъл “Чепино” към ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” - Велинград изнесоха своя празничен концерт на открито. В сцена се превърна площадката пред сградата на читалището, а зрителите се сгряха и с чаша греяно вино от организаторите. Като гост-изпълнители в концерта взеха участие вокална група “Велина” към ОНЧ “Отец Паисий-1893” и музиканти от Разлог. По традиция концертът приключи с голямо хоро, в което се включиха самодейци и зрители. Матине на открито за сутринта на 23 декември беше насрочило и читалище “Отец Паисий”, но сутрешният концерт на музикантите и мажоретките бе отменен заради големия студ. Вечерта залата на читалището бе препълнена от зрители, а на сцената се изявиха всички самодейни състави, подготвили нова порграма специално за Коледния концерт.

Като едно голямо семейство на Коледа - така посрещнаха празника в Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” във Велинград. На 14.12.2012 г. по стар български обичай бе пресъздадена атмосферата на Бъдни вечер със седем постни ястия и питка с късмети, както повелява традицията. Директорът на Дневния център г-жа Величка Симеонова извърши ритуала прекаждане и разчупи празничната питка. За доброто настроение допринесоха коледните песни и дългоочаквания гост - Дядо Коледа, който донесе подаръци за всички деца.

На 15.12.2012 г. в Помощното училище “Драган Манчов” деца изработиха и подредиха в изложба традиционни новогодишни сурвачки, спазвайки традицията сурвачката да е направена от дрянови клонки украсени с пуканки, сушени плодове, кравайчета и ядки. След това със сурвачките беше подредена изложба в Историческия музей. Децата и тяхната ръководителка г-жа Величка Вучкова се надяват, че изложбата ще допринесе за запазването на българските традиции. Изявата бе в част от работата на училището по проект “Успех”.

И тази година по традиция на Игнажден Историческият музей посрещна “полазници” - учениците от ОУ „Христо Ботев”. Водени от своите ръководители учителите Анета Милова, Нина Томова и Нина Захова децата изнесоха празнична програма, посветена на светлите Рождественски и Новогодишни празници. Водещи на празничната програма бяха седмокласниците Цветелина Марова и Георги Попов. Директорката на музея Снежана Велева благодари на колектива,на гостите на празника и на полазниците и пожела мирна и щастлива 2013-та година. Тя обяви, че Историческият музей през изминалата година е посрещнал повече от 17 000 посетители.Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие
· В Ракитово правят литийно шествие със свята икона
· За първи път: Виртуален мастер клас за писани яйца
· Награди за победителите в конкурса за великденски яйца
· Малки обяви: 04.05.2021
· Ясни са победителите в конкурса „Най-добрият клас”
· Наша изложба оживи музея във Враца
· През май музеят представя изложби за М. Малчева и Априлското въстание
· От Отбора на надеждата до Световното първенство за бездомни хора
Sunday, May 02
· ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
 
Всичко за велинград