Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· Клептуза в бедствено положение
· Евродепутат от ГЕРБ поиска смяна на името на Велинград
· Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
· Значително по-малко болни с Ковид-19
· Продължава съдебният спор за над 600 000 лв. глоба
· Посрещаме Великден без „Голямото писане“, но с голямо яйце
· Велинградският музей гостува във Враца
· НПГГС „Хр. Ботев“ стана асоциирано училище към ЛТУ
· Срокът на бедственото положение за река Малка Мътница се удължава
· Малки обяви: 27.04.2021
· Възобновен бе традиционният плувен турнир „Цветница“
· „Чепинец“ записа четвърта домакинска загуба
· Силно представяне на бойците от СК „Беси“
· Две успешни състезания за СК „Бойни изкуства“

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.01.13
Публикувано 2013-01-03 18:57:56 от Темпо


КОНТРОЛЬОР С пълно единодушие съветниците избраха за контрольор на общинската болница “МБАЛ Велинград” ЕООД Илиана Пачалова-Димова, съпруга на съветника от ГЕРБ Радослав Димов. Тя бе единствен участник в конкурса, обявен за длъжността и комисията с председател Йордан Аршинков обяви, че е издържала трите етапа с обща оценка 5.25. Договорът за възлагане на контрола ще бъде подписан от председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова и е за 3 години.СПОРТ Общинският съвет прие Декларация за достъпа до спорт, с която декларира намерения за осигуряване на целогодишен достъп до спортна, тренировъчна и състезателна дейност за всяко дете и възрастен с интелектуални затруднения. Ежегодно в общината ще се организира поне едно спортно състезание за атлети с такива затруднения и ще се създават устойчиви възможности за тяхното развитие, както и да създаване на обществена нагласа и грижа към реализацията на млади хора с интелектуални затруднения. Декларацията е в подкрепа на националната кампания “Достъп до спорт в българските общини”на “Спешъл Олимпикс България”.

ВОДОПРОВОД Дадено бе съгласие за прокарване на водопровод за минерална вода на фирма “Марина МК 2010” ООД - Несебър от сондаж “Вельова баня”по улиците “Мир” и “П. Волов” до “Пушкин”. Цената на правото на прокарване на водопровода с дължина 616 метра е 2185 лева. За пореден път бе коментиран случая от преди година с некачествено положен асфалт на ул. “Мир”, за който неколкократно сме писали. Дияна Кехайова заяви, че не може улиците да се разкопават за сметка на живеещите на тях, а според Златко Златанов от такива разкопавания Велинград прилича на гробница.

БАНИ Общината ще открие процедури за отдаване под наем на две помещения в Кална и Чепино баня. През годините помещенията са ползвани за фризьорски салони.

НАМАЛЕНИЕ Всички съветници подкрепиха искането на “Голден груп” ООД за намаляване на наема, който фирмата плаща по договор на общината за цветните оранжерии и разсадник на ул. “Евлоги Георгиев”. Месечната наемна вноска се намалява със 120 лева - сумата за наема върху площите, за които наскоро “Голден груп” получи от общината отстъпено право на строеж. Така месечният наем за двата имота с площи от 4 542 кв.м. и 15 771 кв.м. остава 690 лева.

ПАРКИНГ Съветниците одобриха парцел за паркинг в района зад БЛЦ “Камена”. Досегашното отреждане е било за жилищно строителство, но то бе променено поради нуждата от места за паркиране в зоната на хотелите.

СЪРНИЦА Подновен бе спорът за преобразуването на два парцела в Сърница от публична в частна общинска собственост. Повод бе предишно решение, с което преобразуването не бе разрешено, но бе върнато от кмета като нецелесъобразно. Защитник на преобразуването пак беше Реджеп Ходжов, а противник Неби Бозов. Двамата си размениха взаимно обвинения, а върнатото решението бе отменено, тъй като 1 глас не стигна за обяваването на парцелите за частна общинска собственост. Отмяната означава, че в скоро време точката отново ще се гледа от Общинския съвет.

СКУЛПТУРА 295 200 лева бяха гласувани от Общинския съвет за изготвяне, доставка и монтаж на скулптурна композиция в триъгълния остров на входа на Велинград. Парите за входния знак ще се осигурят от два източника: 150 000 лева от собствени приходи и 149 200 лева от програмата за капиталови разходи за 2013 г.

ЗАМЯНА Приети бяха оценките по замяната на магазин за цветя, собственост на общината и апартамент, собственост на “Филм Комерс” ЕООД с управител Владислав Георгиев. Лицензиран оценител е оценил магазина с площ 35 кв.м. в блока при светофарите на 43 900 лева, а апартамента с площ от 55.91 кв.м. в блока на мястото на бившия “Рубин” на 69 106 лева. Заменителят Владислав Георгиев декларира, че няма никакви претенции към общината за разликата в пазарните стойности на заменяните имоти.

ОБЛЕКЛО През 2013 г. служителите на Общинска администрация ще получат средства в размер на една минимална работна заплата за работно облекло. Решението бе одобрено като последна допълнителна точка за 2012 г., след което съветниците се събраха на банкет в “Рич”.Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие
· В Ракитово правят литийно шествие със свята икона
· За първи път: Виртуален мастер клас за писани яйца
· Награди за победителите в конкурса за великденски яйца
· Малки обяви: 04.05.2021
· Ясни са победителите в конкурса „Най-добрият клас”
· Наша изложба оживи музея във Враца
· През май музеят представя изложби за М. Малчева и Априлското въстание
· От Отбора на надеждата до Световното първенство за бездомни хора
Sunday, May 02
· ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
 
Всичко за велинград