Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, April 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· Клептуза в бедствено положение
· Евродепутат от ГЕРБ поиска смяна на името на Велинград
· Диалогът между общината и „Чист Велинград“ се пропука
· Значително по-малко болни с Ковид-19
· Продължава съдебният спор за над 600 000 лв. глоба
· Посрещаме Великден без „Голямото писане“, но с голямо яйце
· Велинградският музей гостува във Враца
· НПГГС „Хр. Ботев“ стана асоциирано училище към ЛТУ
· Срокът на бедственото положение за река Малка Мътница се удължава
· Малки обяви: 27.04.2021
· Възобновен бе традиционният плувен турнир „Цветница“
· „Чепинец“ записа четвърта домакинска загуба
· Силно представяне на бойците от СК „Беси“
· Две успешни състезания за СК „Бойни изкуства“

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Национален приз за Дневен център “Надежда”
Публикувано 2013-01-22 09:07:07 от Темпо


На 17 януари 2013 г. екипът на Дневния център зе деца и младежи с увреждания “Надежда” - Велинград присъства на церемония по връчване на Национален приз “Човешки ресурси” в категория “Мениджър - социални услуги за деца и младежи”. Церемонията се проведе в Централен дом на архитекта в София.


За девети пореден път организаторите на мероприятието - фондация “Човешките ресурси в България и Евроинтеграцията”, “Национално сдружение на организациите за социални услуги” и списание “Човешки ресурси”, връчиха 12 различни приза в отделни категории.
За съжаление на церемонията не можа да присъства директорът на ДЦДМУ г-жа Величка Симеонова, затова от името на целия екип призът получи психологът г-жа Здравка Гугалова. Със своето присъствие голяма подкрепа ни оказаха екипът на Отдел “Закрила на детето” към Дирекция “Социално подпомагане” с началник-отдел г-жа Сашка Жекова. Съпричастността им към събитието бе особено ценна за нас, предвид общата ни работа с деца в неравностойно положение и за това бяхме щастливи да споделим тази висока оценка със своите колеги и заедно да изживеем щастливите мигове на този престижен форум.
Наградата ще ни стимулира да продължаваме да работим всеотдайно и професионално и занапред. Гордеем се с нашия Дневен център, с модерната материална база, с висококвалифицирания и продуктивен екип, с всеки миг прекаран в него, с всяко дете и семейство, на което сме помогнали. Радваме се, че въпреки немалкото години ползотворна работа, все още успяваме да изненадваме обществото с новаторските си идеи.
Ако е вярна максимата, че за хората се съди по делата им, ние, целият екип на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” Велинград сме доказателство, че с голяма обич, упоритост, труд, воля, сърце и човечност се постигат добри резултати. Това ни дава самочувствието и увереността да работим за едно по-добро настояще и бъдеще.
ДЦНМУ с увреждания “Надежда” Велинград може да бъде еталон за модерен и съвременен Дневен център. Нашите всеотдайност, професионализъм, екипност, отговорност, лична ангажираност и иновативност заслужават адмирации. Приемаме този акт като морално признание за нашата всеотдайност и като справедлив обществен отзвук за политиката и дейността на екипа на ДЦДМУ “Надежда” Велинград. За нас това е стимул за непрекъснато професионално усъвършенстване и прилагане на съвременни системи, методи и техники за работа, за цялостно разгръщане на потенциала на всеки един от нас. Отличието ще изиграе популяризираща и стимулираща роля за целия екип. Това ще ни подтикне към повече работа, по-голям стремеж за непрекъснато професионално усъвършенстване и ефективно управление на човешкия потенциал, за въвеждане иновации в тази област и за подобряване качеството на труд в Дневния център.
Надяваме се, че нашите добри практики ще допринесат за по-доброто качеството и ефективността на социалната услуга „Дневен център” в България!
Екипът на ДЦДМУ “Надежда”

Честито, колеги!
Повод за гордост и усещане на удовлетвореност ни поднесоха колегите от екипа на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” Велинград на вълнуваща церемония по връчване на Национален приз “Човешки ресурси” в категория “Мениджър - социални услуги за деца и младежи”.
Същият този приз, но в различни категории получиха: ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев; кметовете на общините Враца, Горна Оряховица, Неделино, Стрелча, Тополовград и мениджъри на проспериращи фирми. Общо три са социалните услуги в България от различни общини, отличени с престижната награда - стилен плакет и грамота: Защитено жилище и Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с психични разстройства в Дулово; Дневен център за деца и младежи с увреждания “Надежда” Велинград и Дневен център за деца и младежи с увреждания в Монтана.
Екипът на отдел “Закрила на детето” Велинград ежедневно има поводи за удовлетвореност чрез партньорството си с всички услуги на територията на община Велинград: Дневен център за деца “Надежда”, Център за обществена подкрепа за деца и семейства и двата Центъра за настаняване от семеен тип. Съвместната ни дейност не е никак лека и изисква висок професионализъм и себеотдаване. Ежедневието ни е наситено с вземане на бързи и обмислени решения; със срещи и обсъждания с всички партньори. Винаги високо сме ценили специалистите в социалните услуги, работещи с деца и семейства в риск и се стараем да не пропускаме момента за благодарност, както и сме изградили отношения, в които не подминаваме да си обърнем внимание на неизбежните пропуски, които също имаме.
И все пак поставянето на екипа на Дневен център на деца и младежи с увреждания “Надежда” и неговия директор г-жа Симеонова редом до толкова успели личности в България ни кара да вярваме, че неоценимият труд на ентусиазираните ни колеги от ДЦДМУ в лицето на ръководството, педагогическия, специализирания и помощен персонал заслужава дълбоката признателност и на цялата общественост от община Велинград. Благодарим ви колеги, за вашата всеотдайност и безкрайна професионална отдаденост. Благодарим ви, че ни направихте съпричастни на радостта ви, името на община Велинград да бъде чуто на този престижен форум чрез вас - екипа на Дневен център за деца “Надежда”.
Сашка Жекова, Отдел “Закрила на детето”Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие
· В Ракитово правят литийно шествие със свята икона
· За първи път: Виртуален мастер клас за писани яйца
· Награди за победителите в конкурса за великденски яйца
· Малки обяви: 04.05.2021
· Ясни са победителите в конкурса „Най-добрият клас”
· Наша изложба оживи музея във Враца
· През май музеят представя изложби за М. Малчева и Априлското въстание
· От Отбора на надеждата до Световното първенство за бездомни хора
Sunday, May 02
· ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
 
Всичко за велинград