Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Обектив: Седмичен обектив 23.02.2004 г.
Публикувано 2004-02-22 23:24:08 от Темпо


СЕСИЯ Оперативното бюро реши поредната сесия на Общинския съвет да се проведе на 1 март по дневен ред от 14 точки. Ще се приема новата структура на общинската администрация, в която ще има трети зам.-кмет и нов отдел “Евроинтеграция”. Кметът Ф. Беев предлага да бъдат освободени от постовете си управителката на “ВКТВ” Атанаска Хрисчева и представителят на общината в дружеството Николай Минков. Част от съветниците обаче ще настояват за предварителна проверка и анализ на дейността на фирмата.

КРАЖБА От каса в частен дом на ул. “Хан Аспарух” през нощта на 15 февруари са откраднати 10 000 лева, 1600 евро и 400 грама злато. В дома, собственост на мебелопроизводител, е проникнато през тавана, а извършителите са имали точна информация къде да търсят.

ПРЕМИЕРА На 27 февруари в 17 часа в общинската художествена галерия ще се състои премиерата на новата стихосбирка на Ангел Пачалов “Планината се крепи на цвете”. В Пазарджик на 5 март общината и Окръжната библиотека организират среща, на която стихосбирката ще бъде представена от поета Петър Караангов, член на бюрото на СБП.

БАРИЕРИ Фирма “Паркинги и гаражи” демонтира бариерите на паркинга до Горското стопанство. От миналата седмица такси за паркиране не се събират. Това ще реши част от проблемите на близкото натоварено кръстовище, за което КАТ настоява да се постави светофар.

СДС Делегатите на извънредната конференция на СДС от Велинград са подкрепили кандидатурата на Надежда Михайлова. Предишният син кмет на Пазарджик д-р Колчаков е станал член на Националния съвет, а екскметът на Велинград д-р Дафов е втора резерва за НС. От велинградските делгати не е участвал единствено лидерът на МСДС Димитър Стойчев, който през седмицата пред в. “168 часа” обвини ръководството на СДС в купуване на делегати.

ЛЕВСКИ Паметта на Апостола бе почетена на 19 февруари с тържествен концерт в носещото неговото име читалище в кв. Каменица. Ден преди това възпитаниците на СОУ “В. Левски” също отбелязаха годишнината от смъртта на героя. На 17 февруари в училището бяха отчетени резултатите от литературния конкурс - едно от наградените есета четете на стр. 4.

КАСА Районната здравна каса отчете, че през януари е извършила 29 проверки на изпълнители на медицинска помощ. В много от случаите върху амбулаторните листове липсва подпис на пациента, установено е, че не се обявява и спазва работният график, има случаи на несъответствие между договорената и оказана болнична помощ, както и при диспансерното наблюдение на хора с хронични заболявания. 14 пациенти от областта са подали оплаквания за неетично и грубо отношение от страна на лични лекари и неотзоваване при спешен случай.

ХОТЕЛИ През седмицата Експертният съвет към общината разгледа проектите на “Дани-трейд” за създаване на ваканционно селище с вили, басейн и ресторант на Марина ливада (пътя за Юндола). Нов хотел ще се строи и на бул. “Съединение”, на ъгъла срещу гимназията по икономика и туризъм.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ Читалище “В. Левски” е изпратило предложение до кмета и председателя на Общинския съвет да се изгради инициативен комитет за отбелязване на две кръгли годишнини: 60 г. от смъртта на Вела Пеева, 60 г. от смъртта и 80 г. от рождението на Стою Калпазанов.Tuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград