Мини панаир на детска планета
Дата: Tuesday, November 25 @ 09:50:13 UTC
Topic:


“Ще бъде детска планета” - с тази песен на Крисия, Хасан и Ибрахим децата от началния курс в СОУ “Св.св. Кирил и методий” откриха едно събитие, което пише история. В рамките на програмата Джуниър Ачийвмънт и Седмицата на предприемачеството за първи път не само във Велинград, а и в страната, се проведе мини панаир. Негов организатор е мини ученическата компания, в която участват по две деца от всеки клас от началния курс, разказа за “Темпо” г-жа Лиляна Шаламанова.


В препълненото с родители и гости фоайе на ОДК директорът на училището г-жа Ани Василева поздрави участниците в мини панаира за техните знания и умения и каза, че ще ги даде за пример на по-големите ученици. Поздрави към малките предприемачи отправиха още зам.-кметът Даниела Салкина и експертът от РИО - Пазарджик г-жа Петрова, която пожела догодина инициативата да получи подкрепата на цялото общество. Менторите на мини компанията също поздравиха децата: художничката Жасмина Гладийска им пожела да работят много и винаги да са вдъхновени, а директорката на ТИЦ Антоанета Белухова обеща съдействие и за следващите подобни инициативи.
Мини панаирът се състоя в навечерието на 21 ноември - деня на християнското семейство. Големият празник бе осмислен по най-хуманния начин, като малките предприемачи предварително обявиха, че всички приходи от продажбата на предложените изделия ще бъдат дарени за лечението на ученик от тяхното училище. Така децата на дело се включиха в “магическото училище, което се нарича доброта” и в което хората цял живот се учат не само на предприемчивост, а и на човечност.
За броени минути гостите изкупиха изработените от ученическата компания рисунки, картички, бижута, украси и т.н. Децата се справиха с опашките от клиенти и със сметките, а за възрастните остана удовлетворението, че могат да помогнат.
Дано цялата тази положителна енергия на детската планета сбъдне всички красиви мечти, на които бе посветен първият мини панаир!
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10085