“Мишел” от Велинград на турнира по футзал в Пазарджик
Дата: Tuesday, December 16 @ 09:03:00 UTC
Topic:


За 15-ти пореден път в областния град ще се проведе вече станалият традиционен национален коледен турнир по футзал за купата “Пазарджик-2014”. От 24 до 26 декември спортната зала “Васил Левски” ще бъде център на футболната проява. Сред отборите, които се записаха за участие, е и велинградският тим „Мишел”, който редовно се включва в турнира от 2007 г. насам и е достигал до четвъртфинали.


Специално за вестник “Темпо” основателят на този отбор Михаил Ганев сподели повече подробности за предстоящия коледен турнир. “Мишел” е бил сред първите отбори, които са платли своята такса от 120 лв за участие и са се записали. До 16 декември ще станат ясни всички отбори, но най-вероятно техният окончателен брой ще бъде 24. Вариантът с 32 отбора е по-трудно изпълним заради краткото време и големия брой срещи, които трябва да се изиграят. В по-реалния и осъществим формат от 24 отбора, те ше бъдат разделени на 6 групи по 4 състава чрерз жребий. Всеки отбор се състои от петима футболисти (1 вратар + 4 полеви играчи). Мачовете ще се играят в две полувремена по 10 минути. За фазата на елиминациите право да се класират ще имат първите два тима от всяка група, както и някои от третите отбори с най-добри показатели. За призьорите в отборното и лично класиране е предивен парично-предметен награден фонд от 2 000 лв., осигурен от спонсори.
Михаил Ганев, който е играл и за двата велинградски клуба “Чепинец” и “Атлетик”, преминал е и през школата на “Левски” София, през 2012 г е станал голмайстор на този турнир с 14 гола в 5 мача, като е изпреварил с един гол Веселин Минев и е бил награден с парична премия в размер на 300 лв. В своите редици велинградският тим има и други бивши и настоящи футболисти като Стефан Караманов, Георги Кривулев, Иван Въргов, Васил Игнатов (вратар на ФК “ПГГС Христо Ботев” - Велинград), Борислав Маров, Евгени Шолев, и Слави Щерев и Павел Янев.
Вече свои заявки за участие в коледния турнир по футбол в зала на малки врати са подали тимовете на “Фреш” (Пазарджик), ФК “Пловдив”, “Фрийстайл” (Пещера), “Левски” (Паталеница), “Мишел” (Велинград), “Оазис” (Пловдив), “Чико” (Бяга), ФК “Бяга”, “Ботев” (Ихтиман), “Каталунците” (Пазарджик), “Елиткар” (Пазарджик), “Примавера” (Пазарджик), “Респект” (Главиница), “Тракия” (Мирянци), “Миньор” (Елшица), “Комуна” (Черногорово), “Какао бийч” (Пещера), “ПзРуус” (Пазарджик), “Зенит” (Ветрен дол), “Атлетик” (Пазарджик), Брацигово, “Феърплей” (Ковачево), “Армейците” (Пазарджик), “Каридат” (Пазарджик) и Црънча. И тази година турнирът ще бъде открит, без ограничение на статута на участниците, които могат да бъдат, както аматьори, така и професионалисти. Очаква се сред по-известните участници да бъдат националните състезатели близнаците Йордан и Веселин Миневи, както и голмайсторът Атанас Курдов, минал през “Левски”, пловдивските “Ботев” и “Локомотив”, “Славия”, имал кратък престой в “Байер” (Левркузен) и сега е играч на казахстанския ФК “Астара”.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10139