Обектив 28. 09
Дата: Saturday, October 09 @ 18:52:55 UTC
Topic:


БЕСЛАН На 30 септември от 18 часа в читалище “Отец Паисий” ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на децата, пострадали при терористичния акт в Беслан. Инициативата е на музикалната школа “Звънче” и на групата за популярни песни към читалището с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви. Сред организаторите са общината и Центърът за малък и среден бизнес, където се събират даренията.
НЕЗАВИСИМОСТ Със слово на временния кмет Стоян Дулев, националния химн и химна на ЕС “Ода на радостта” сутринта на 22 септември пред сградата на общината бе отбелязан Денят на независимостта. Общински съветници и граждани аплодираха изпълненията на Представителния духов оркестър и мажоретен състав.

СЕСИЯ Редовна сесия на Общинския съвет с 41 точки в предварителния дневен ред е насрочена за 30 септември. На 27 и 28 септември ще заседават постоянните комисии.

ДЕЛО На 27 септември Пазарджишкият окръжен съд трябваше да проведе поредно заседание за оспореното от областната управа решение за отстраняването на Стоян Дулев като временен кмет. Подробности в следващия брой.

КАТ Всички общински училища и детски градини във Велинград и Ракитово получиха 23 стоп-палки “Деца на пътя” и 23 светлоотразителни жилетки. Инициативата е на КАТ - Велинград, за да се гарантира сигурността на малчуганите и учениците. Това е втора благотворителна акция под егидата на КАТ, парите са осигурени от спонсори. В общинските училища вече започнаха работа и кабинети по безопасност на движението, в които автоконтрольорите редовно ще изнасят лекции, съобщи ст.лейт. Йордан Рогачев.

КРАЖБИ Въпреки призива на “ВКТВ” за граждански контрол, кражбите на шахти и улични оттоци продължават. За 20 дни през септември са задигнати 6 ревизионни шахти и 25 улични оттоци. От “ВКТВ” напомнят телефоните за сигнали: 5 33 64 и 5 26 86.

ЦИРК В рамките на 3 дни пътуващият цирк “Арена” даде 6 представления във Велинград. Въпреки позагубената слава и блясък на цирковото изкуство, много деца и възрастни с любопитство и удоволствие аплодираха изпълненията.

КОКТЕЙЛ Директорът на Бюрото по труда Атанас Водев присъства на коктейл в британското посолство по покана на посланик Хил. Поводът е успешното въвеждане на обслужване на едно гише , консултирано от английска фирма.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1028