Четирима се борят за кмет на община Сърница
Дата: Tuesday, February 17 @ 09:49:21 UTC
Topic:


На 10 февруари 2015 г. приключи регистрацията на кандидати за кмет и общински съветници в новообразуваната община Сърница.
За кметския пост ще се борят четирима кандидати: Кемал Тинев от Реформаторския блок, Мустафа Аликанов от ГЕРБ, Неби Бозов от ДПС и Кемал Байрактар от Нова алтернатива.

Очаква се същинската битка да бъде между кандидите на ГЕРБ и ДПС. Мустафа Аликанов от ГЕРБ има зад гърба си почти цял кметски мандат и няколко месеца на поста врид кмет на Сърница, той ще води и партийната листа на кандидатите за съветници. Неби Бозов има опит от два мандата като съветник в Общински съвет - Велинград, но не е включен в листата с кандидати за съветници, което е част от стратегията на ДПС. Опит в политическите битки има и Кемал Тинев като представител на партията на Касим Дал, който бе водач на листа на последните парламентарни избори в област Пловдив.
Бъдещият местен парламент на община Сърница ще наброява 11 съветници. За места в първия Общински съвет - Сърница ще се състезават представители на 5 партии. БСП участва с най-къса листа от трима кандидати начело с Ахмед Сиджимов. Нова алтернатива предлага листа с 4 имена, водач е Кемал Байрактар. С пълен набор от 11 кандидати във вота участват Реформаторсккият блок с водач Фатме Ардалиева, ГЕРБ с водач Мустафа Аликанов и ДПС с водач Емил Карамолла.
Предизборната кампания стартира официално на 12 февруари, а изборите са насрочени за 15 март 2015 г.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10326