Започна литературният конкурс на името на Милош Зяпков
Дата: Tuesday, February 24 @ 09:24:46 UTC
Topic:


На 16 февруари Община Ракитово обяви началото на тазгодишния Национален литературен конкурс “Милош Зяпков”. За седми път ще бъде избран носител на наградата, учредена в памет на местния творец, учител и общественик Милош Зяпков.


В конкурса могат да участват автори с книги, издадени през 2014 г. Крайният срок за представяне на книгите е 30 март 2015 г. Те трябва да бъдат изпратени до секретаря на Общинската администрация, след което ще бъдат оценявани от 5-членно национално жури. Екземплярите от всички книги, изпратени за конкурса, след приключването му се даряват на библиотеката към читалище “Будилник” в Ракитово.
Носителят на Националната литературна награда “Милош Зяпков” ще получи грамота, плакет и парична премия от 1950 лева. За втора година ще бъде определена и награда от кмета на община Ракитово, която е парична премия от 585 лева, грамота и плакет. Отличията по традиция се връчват на празника на Ракитово - 7 юли.
Успоредно с това община Ракитово провежда и ученически конкурс, който е шанс за изява на най-добрите автори на хумористични разкази и афоризми, есета и стихове от Пазарджишка област.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=10339