Общинският съвет ще сезира СЕМ за манипулация на общественото мнение
Дата: Sunday, October 10 @ 21:33:22 UTC
Topic: Политика


На 30 септември в голямата зала на общината трябваше да се състои диспут между общински съветници и представители на гражданското сдружение “За стабилна местна власт”. Поканата за диспута бе от страна на съветниците и още миналата седмица д-р Дремалова заяви, че от сдружението не я приемат и няма да участват. Очакванията, че диспут наистина няма да има, напълно се потвърдиха - в уречения ден и час в залата имаше само съветници.
От името на инициаторите на несъстоялия се диспут говори Екатерина Каферинова. Тя заяви, че са отправили покана за диалог, тъй като наистина трябва да се говори за стабилна местна власт, а Общинският съвет не желае да се конфронтира нито с администрацията, нито с гражданите. Болно и недостойно е, че хората от сдружението само хвърлят обвинения, но не желаят да дискутират публично, да посочат пътища за решаване на проблемите. Плюе се срещу общинските съветници, хвърля се кал срещу една от най-важните институции на местната власт, а ние не можем да се защитим, заяви г-жа Каферинова по повод предавания на телевизията на братя Бееви. Цялата тежест на обвиненията към Общинския съвет приемам лично и се чувствам засегнат, каза и председателят Неджат Кехайов. Инициативният комитет на сдружението е анонимен, не идва на разговор, а това показва, че се дирижира от един човек или от двама, които имат интерес за създават напрежение. Инициативният комитет отклонява общественото внимание от изключително деликатната ситуация в общината и прехвърля отговорността от изпълнителната власт върху Общинския съвет, което е голяма манипулация, смята Н. Кехайов. Като пример, че Общинският съвет може да носи отговорност той посочи и последната сесия, на която съветниците пледираха за проекти, планове, пътища.
Присъстващите съветници от всички политически сили без Зелената партия решиха от името на Общинския съвет да бъде сезиран Съвета за електронни медии (СЕМ) за едностранчиво представяне на важен обществен проблем в предаването “Тема на седмицата” на ББТВ от 27 септември, когато са гостували представители на гражданското сдружение. На председателя на Общинският съвет бе възложено да направи писмено искане до ББТВ за равнопоставено участие на общински съветници в същото предаване.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1037