ТЕМПО КОМЕНТАР: “Темпо” в предизборно темпо
Дата: Tuesday, September 22 @ 17:44:53 UTC
Topic:


На 25 септември официално започва предизборната кампания за местните избори. Изборът на кметове и общински съветници, които през следващите 4 години ще взимат най-важните решения за града и общината, е изключително важен. За да бъдат изборите честни, трябва всеки от участниците да спазва правилата - не само на закона, а и на морала.


Медиите също участват в изборния процес и в началото на поредната предизборна кампания е редно да обявим към какви принципи и правила ще се придържа вестник “Темпо”:
На първо място поставяме информираността на нашите читатели. Затова в следващия брой на вестника - веднага след финала на регистрациите и изтеглянето на жребия за номерата ще обявим имената на всички кандидати за кмет на община Велинград и всички листите с кандидати за общински съветници. С идеята избирателите да научат повече за кандидатите за кметове на общината “Темпо” ще отправи покана към всеки от тях да участва в нашето блиц интервю. Ще зададем едни и същи кратки въпроси, предполагащи кратки отговори, по важни проблеми, свързани с бъдещето на Велинград и общината. Вестникът ще публикува отговорите на всеки от кандидатите, който уважи нашата покана.
На второ място искаме да поставим в ясни граници платените публикации на участниците в предизборната надпревара. Както във всички предишни кампании, вестник “Темпо” ще отразява БЕЗПЛАТНО публични събития от кампанията като срещи, концерти, митинги и др. Целта ни е да дадем обективна, а не рекламна информация, като редакцията си запазва правото да преценява обществената значимост на различните събития. Предизборните агитационни материали на партиите, коалициите и кандидатите като програми, обръщения, декларации и др. ще публикуваме в каре или с обозначение “ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ”. Отговорността за съдържанието на тези материали е на съответните политически сили и на кандидати, а не на редакцията.
На страниците на “Темпо” няма място за компромати, лични нападки, обиди за религиозна и етническа принадлежност. Призоваваме кандидатите да не използват тези “оръжия” в своите предизборни битки, а да водят честна и открита кампания - без задкулисни сделки и договорки, без продаване на съвести и купуване на гласове. Нека този път го направят, ако наистина могат да работят не само за своето лично бъдеще, а и за бъдещето на нашия град и община.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11018