Мартеници от ЦДГ “Еделвайс” за деца в САЩ
Дата: Tuesday, February 23 @ 09:05:36 UTC
Topic:


Мартенички, направени от децата от ЦДГ “Еделвайс”, ще занесат пожелания за здраве на техни връстници в САЩ. На 18 февруари в детската градина в кв. Чепино се проведе открит урок в присъствието на много гости: кмета Костадин Коев, неговия заместник Сергей Кичиков и гостенката от САЩ Амбър Смок - изпълнителен директор на организация за застъпничество на правата на деца и ученици с увреждания в Чикаго.


Гостите бяха посрещнати с песен и танц в изпълнение на децата от група “Пчеличка”, след което логопедът Дафинка Йовчева и ресурсният учител Мария Ангелакова разказаха как в ЦДГ “Еделвайс” се работи с деца със специални образователни потребности. Помощ за тяхното приобщаване оказват специалисти от Ресурсен център - Пазарджик, както и целият персонал. Усилията са насочени към това децата със СОП да играят и учат заедно с връстниците си и да бъдат подготвени за постъпване в първи клас.
Директорката на ЦДГ “Еделвайс” Вили Манева разказа, че от 3 години градината работи като приобщаваща среда за деца със СОП. Педагогическият екип е квалифициран благодарение на обучения по европесйки проекти, а съвместната работа с Ресурсния център в Пазарджик е много добра. Тя изтъкна, че особено важно е мнението и съдействието от страна на родителите, за да бъдат и те партньори и да гласуват доверие на педагозите и специалистите. Има още какво да се желае от материалната база, така че тя да е в помощ на придвижването и игрите на децата със СОП. Но най-ценното е те да не са сами, а да бъдат сред всички деца, да участват в игрите и да развиват уменията си.
Бъдещите първокласници от група “Дъга”, сред които има и деца със СОП, направиха различни модели мартеници. Част от мартеничките бяха подарени на гостите, а останалите бяха събрани в красиво украсена кутия, за да отпътуват заедно с Амбър Смок за Чикаго. Кметът Костадин Коев поздрави екипа на ЦДГ “Еделвайс” за високото ниво на обучение и за приобщаването на децата със СОП и обеща съдействие от общината за участие на градината в проекти за подобряване на енергийната ефективност и материалната база.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11428