В Коледния турнир по плуване стартираха 106 деца
Дата: Tuesday, December 14 @ 09:02:46 UTC
Topic: Спорт


Общинският детски комплекс и Плувен клуб “Белмекен” не изневериха на съществуващата от години традиция и отново организираха детски Коледен плувен турнир.
Състезанието се проведе на 11 декември на Закрития плувен басейн. В 12 различни индивидуални дисциплини и щафети стартираха 106 участници. Освен многото велинградски плувци, в надпреварата се включиха техни връстници от Плувен клуб “Спринт” - Пловдив с треньор Таня Месробович и Спортен клуб “ГД Спорт” - Благоевград с треньор Екатерина Георгиева. Състезателите бяха разпределени в три възрастови групи: “Златна рибка”, “Весел делфин” и “Деца”. От години Коледният плувен турнир се провежда като празник и удоволствие от спорта, а точките и призовите места отстъпват на заден план.
Организаторите от ОДК - Велинград с директор Лиза Биджерано и ПК “Белмекен” с треньори Велчо Клешков и Йорданка Пенина осигуриха предметни награди за всички участвали деца и флагчета за отборното класиране. След приключване на състезанието всички се събраха около шведска маса, за която помогнаха спонсорите: хлебопроизводителите от “Симид”, производителите на закуски ЕТ “Дора Терзиева”, производителите на меденка-любимка от “Премиера 257” и Община Велинград.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1155