Дулев бойкотира сесията, не отговаря на питания
Дата: Tuesday, December 21 @ 09:08:19 UTC
Topic: Политика


Съветници: Това е подигравка и неуважение
“Отсъствието на г-н Дулев от днешното заседание на Общинския съвет буди недоумение, не знам какви са причините. Това е неуважение към работата на Общинския съвет”, коментира председателят на местния парламент Неджат Кехайов.
Вр.и.д. кмет Стоян Дулев изобщо не се появи на редовната сесия, проведена на 16 декември. Решенията, с които за вр.и.д. кмет бе избран Атанас Водев са в съдебни процедури - има определение за спиране на предварителното изпълнение на решенията и последващо обжалване във Върховния административен съд. На 22 декември ще стане ясно дали ще бъде образувано и ново дело в Пазарджишкия окръжен съд по частна жалба на г-н Дулев срещу Общинския съвет. В хода на съдебното производство вр.и.д. кмет е Стоян Дулев и като такъв той трябваше да участва в заседанието на Общинския съвет, но в залата бе единствено зам.-кметът Реджеп Ходжов, а другият зам.-кмет С. Чавдарова се появи за броени минути.
Едно от основанията съветниците да очакват присъствието на Дулев бе, че към него има питания, на които той не отговори и на предишната сесия. Питането на съветника Тома Пачалов е какви стъпки са предприети от страна на кмета в съда за прекратяване на договора за съвместна дейност с “Евроводкомерс къмпани”. На г-н Пачалов бе предоставен писмен отговор, който обаче не от името на запитания г-н Дулев. Съмненията, че администрацията не е предприела всички необходими действия в тази посока, остават. На 8 декември е изпратено официално запитване от председателя на Общинския съвет Н. Кехайов с коя фирма е сключен договор за снегопочистването. До 16 декември отговор не е получен, а на самата сесия зам.-кметът Р. Ходжов се измъкна, че запитването не е дошло при него и не може да отговори.
Отсъствието на Стоян Дулев от сесията бе определено от съветници като подигравка с Общинския съвет, много критики се чуха и заради отсъствието от залата на отговорни общински служители. Зам.-председателят на Общинския съвет Асим Адем заяви, че взетите с голямо мнозинство важни решения на заседанието на 16 декември са показали, че когато има добро желание, съветници и администрация могат да свършат работа. Трябва да се работи, вместо да има заяждане на дребно, смята г-н Адем.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1175