Още една училищна сграда се топли от извор “Власа”
Дата: Monday, December 27 @ 10:39:57 UTC
Topic: Бизнес


Точно преди Коледа училище “Христо Ботев” в Каменица имаше истински повод за празник: сградата, в която учи началният курс, вече има геотермално отопление. Лентата бе прерязана от директора Николай Маров на 22 декември. Средства в размер на 102 000 лева за новото парно отопление с вода от извора “Власа” отпусна Министерството на финансите. Общината доплати 15 500 лева за проектирането, а цялостната работа по изграждане на системата свърши ЕТ “Румен Пеев” от София.
Преди 10 години сградата до църквата “Света Троица”, която преди бе детска градина, бе превърната в училище за малките ученици. Досега училищните стаи се отопляваха с дърва, но новото парно отопление гарантира пълен конфорт и в стаите, и по коридорите. Парно отопление на същия принцип работи от години в голямата сграда на ОУ “Христо Ботев” и доказа на практика безспорната си огромна ефективност.
Гости на тържеството бяха председателката на Комисията по образование към Общинския съвет Снежана Велева, главният експрет “Образование” Ваня Цанова и учители. Директорката на училището в Чепино Дамяна Кандева получи много пожелания същото да се случи и в тяхното училище.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1188