СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.08.16
Дата: Tuesday, August 23 @ 09:16:25 UTC
Topic:


ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК 219 954 лева е сумата от внесен туристически данък в Община Велинград през първото полугодие на 2016 г. Събраните пари са малко повече в сравнение с 2015 г., когато за първите 6 месеца в общината са постъпили 211 359 лева. През миналата година регистрираните места за настаняване са били 75, докато сега са 87. Според подробната справка, публикувана на сайта на общината, 37 от регистрираните хотели и къщи за гости не са внесли нито лев туристическа такса за полугодието.

В хазната са постъпили най-големи суми от туристически данък от Гранд хотел “Велинград” - 33 180 лева, “Акватоник” - 24 526 лева, “Камена” - 16 369 лева, “Велина” - 13 596 лева, “Макси” - 13 158 лева и “Олимп” - 10 167 лева. Най-големите приходи са през месец март - 41 764 лева, а най-малко туристически данък е внесен през април - 32 550 лева.

ТОК Кражба на проводници наложи ремонт на трафопоста до сградата на общината. Заради ремонтните дейности от ЕВН уведомиха за прекъсване на тока в района на 20 август. Проблеми с ел. захранването имаше и в Цветино от 15 до 19 август заради подмяна на ел. стълбове и проводници.

РЕМОНТ Общината започна ремонт на бордюрите и поставяне на нови тротоари на кръстовището на булевард “Съединение” и улица “8 март”. Пространството около паметната плоча на Иван Бандаков ще бъде благоустроено.

ЕВРОФИНАНСИРАНЕ През последния месец РИОСВ - Пазарджик отчита повишен интерес от страна на малки стопанства, които кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони. Експертите са разгледали 43 заявления. В селата около Пазарджик най-голям е интересът към проекти за отглеждане на зеленчуци и създаване на овощни градини. Във Велинград и Сърница най-много стопани кандидатстват за разширяване на съществуващи и създаване на нови животновъдни стопанства за отглеждане на млечни крави и телета, кози, овце и коне. В Сърница има и проекти за увеличаване на капацитета на съществуващи пчелини.

ФИНАНСИ На 26 август в залата на Община Ракитово ще се проведе публично обсъждане на подготвения от Общинската администрация план за финансово оздравяване. По време на обсъждането жителите на общината имат право да изразят мнения и да направят предложения. След това планът ще бъде обсъден на сесия на Общинския съвет и представен в Министерството на финансите.

От редакцията: Този брой на “Темпо” е приключен редакционно и отпечатан на 19 август 2016 г.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11988