Велинград се връща в “Красива България”
Дата: Tuesday, March 15 @ 08:24:34 UTC
Topic: Общество и наука


През 2005 година община Велинград ще участва с два проекта в националната програма “Красива България”. Както в. “Темпо” вече писа, проектите са за вътрешен ремонт на читалище “Отец Паисий” в кв. Лъджене и за ремонт на Дома за възрастни хора “Ела”.
Ремонтните работи и в двете сгради са крайно наложители и затова проектите бяха изготвени още миналата година. Те получиха финансиране и одобрение от “Красива България”, но не бяха осъществени. Причината бе позицията на кмета Фидел Беев, че не е нужно общината да се хваща за “сламката” “Красива България”, защото можем да направим ремонтите и сами. Така участието ни в проекта се сгромоляса и бе загубена цяла година, през която ремонтите на сградите станаха още по-належащи и скъпи.
Подадените сега от временния кмет Атанас Водев в офиса на “Красива България” проекти са одобрени. Общата сума за двата обекта е 207 хиляди лева. Има голяма вероятност финансовото съучастие на общината да бъде по-малко от регламентираните 50%. Така Велинград се връща в “Красива България”, обстановката в дома за хората от третата възраст значително ще се подобри, а читалище “Отец Паисий” има шанс да отбележи 100 години от първото театрално представление в ремонтиран салон.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1321