Обектив 15.03
Дата: Tuesday, March 15 @ 08:26:12 UTC
Topic:


ЧЕСТВАНЕ Историческият музей, ОНЧ “В. Левски” и Литературният клуб “Свободно слово” организират поетично-музикална вечер, посветена на 83 години от рождението на патрона на града Вела Пеева. Тя ще се проведе на 16 март от 17.15 часа в музея. Преди това пред паметника на Вела ще бъдат поднесени цветя.

ПАРНО По сигнал на родители заради ниски температури за два дни бе спрян учебният процес в сградата на Общинския детски комплекс, където учи началният курс на СОУ “Св.св. Кирил и Методий”. Проблемите с парното отопление отново дойдоха от помпата за минерална вода, която се ползва от огромен брой потребители. След като термометрите в стаите показаха 18 градуса, учебните занятия бяха възстановени.

НАРУШИТЕЛИ Според отчета на Регионалното управление на горите за февруари в района на ДДС “Алабак” са констатирани 45 нарушения, а в района на Ракитово 41. Най-сериозните проблеми с кражби в горите са в Костандово и ромските махали на Велинград, въпреки денонощните дежурства с участието на полицаи. Пазарджишкият съд вече е издал 3 ефективни присъди срещу системни нарушители в горите. Единият осъден на затвор е Георги Делиев от Ракитово.

ДИРЕКТОРИ Регионалният инстекторат по образованието обяви официално резултатите от конкурсите за директори на училища, вече са факт и обвинения за начина на провеждането им. В община Велинград конкурси за директори спечелиха зам.-областният управител Юмер Хамза за СОУ “Хр. Смирненски” в Света Петка и Муса Онбашиев за ОУ “В. Левски” в Грашево. Нов директор има и ОУ “Хр. Ботев” в Ракитотово - г-жа Мария Казанджиева.

ЮБИЛЕЙ Фолклорният ансамбъл “Бояна” към читалището в Ксотандово отбеляза на деня на самодееца 1 март своя 30-годишен творчески юбилей. На 6 март читалището организира голям празник за жените с рецитали, спортни танци, стари градски песни, много награди от томболи и викторини.

ЦЕНЗУРА В неделя на обяд кабелна телевизия “ББТВ” лиши абонатите си от сигнала на Нова телезивия, където в предаването “На чисто” коментираха скандала с поръчката за сметопочистване във Велинград. Изключването стана въпреки договора за излъчване, оплакаха се заради наложената им цензура от Нова телевизия.

ПОКАНА На 19 март, събота, от 11 часа в ресторант “Бонжур” Музикалната школа “Звънче” кани велинградчани на пролетен концерт. Входът е свободен.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1322