Седмичен обектив 03.12.2001 г.
Дата: Tuesday, December 04 @ 00:42:13 UTC
Topic: Обектив


ПОЛИЦИЯ
Досегашният шеф на Районното полицейско управление във Велинград майор Здравко Паланов напусна системата на МВР. Очаква се министър Георги Петканов да посочи за нов титуляр на длъжността офицер, който не е велинградчанин. Очаква се това да бъде майор Огнян Кръстев, но официалното назначение ще бъде обявено след редакционното приключване на броя.

МУЗЕЙ
Проектът за етнографски музей на открито край Чепино през миналата седмица е бил представен пред дарителската програма на “Форд Мото Пфое”, съобщи Тодор Бозев от ОА.

ОЧЕРК
Списание “Читалище” помести очерк за нашия съгражданин Аврам Жерев. Под заглавие “Когато сърцето не познава застой” за неговата дейност като общественик, читалищен деец и писател разказва Кирил Попов. Представена е и последната книга на г-н Жерев “Бегли портрети за хора напети”.

БАНЯ
На 29 ноември влезе във владение новият концесионер на баните и пералнята в кв. Чепино - фирма “Мавекс” на Кръстьо Тричков. Комисия от общината предаде обекта, чието стопанисване фирмата поема за 35 години.

ФЕНИКС
Министерството на икономиката обяви за продажба базата на “Феникс турбо - Пазарджик” във Велинград. Базата е наследник на бившето “Вторични суровини”.

СПИН
И тази година Дружеството за защита правата на детето провокира вниманието на велинградчани към проблемите на борбата срещу СПИН. В световния ден, посветен на битката с коварната болест, младежите от ДЗПД разлепиха и раздадоха листовки и направиха шествие със запалени свещи, за да заострят вниманието на обществото и особено на своите връстници към опасностите и начините за предпазване от СПИН.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=135