Обектив 05.04
Дата: Tuesday, April 05 @ 08:50:52 UTC
Topic: Обектив


МРЕЖА През миналата седмица в Пазарджик бе учредена мрежа на общините от областта. Учредители са общинските съвети от 5 общини, като се очаква да се присъединят и останалите. Мрежата ще обменя добри практики от работата на отделните общински съвети, съобщи председателят на местния парламент във Велинград Неджат Кехайов. Ще работи и по предложение за промяна в Закона за местното самоуправление. Общинските съветници настояват областните администрации да бъдат избираеми и да са в услуга на местното самоуправление, а не предимно на централната власт.

РЕПОРТЕРИ Деветокласниците от СОУ “В. Левски” Васил Димов и Иван Узунов за един ден бяха репортери на в. “Темпо”. Това се случи в рамките на инициативата “Мениджър за един ден” на Джуниър ачийвмънт, която се проведе на 29 март в цялата страна. Как се справиха младите журналисти ще видите от техните материали на стр. 5 и 8.

ЛОВ Държавните дивечовъдни станции “Алабак”, “Чепино” и “Ракитово” участват с общ щанд на изложение в Пловдивския панаир. Изложението, посветено на лова и ловния туризъм, бе открито на 30 март в присъствието на министъра на земеделието Н. Кабил и с изпълнение на велинградския Представителен духов оркестър и мажоретен състав. Местните дивечовъдни станции показват ловни трофеи, които са спечелили медали: благороден елен, сръндак, дива свиня и коза.

УСПЕХ На 1 април в София се проведе фолклорен конкурс, в който участваха солистите на ансамбъла към читалище “Св.св. Кирил и Методий” в кв. Чепино Ангел и Красимир Джиханови с ръководител Димитър Кантарев. Те спечелиха първо място, с което достойно представиха Велинград.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1363