Наши плувци отново първи на Зоналните ученически игри
Дата: Tuesday, April 26 @ 09:09:00 UTC
Topic: Спорт


На 21 април в покрития плувен басейн във Велинград се проведоха Зоналните ученически състезани по плуване. За разлика от миналата година, когато не се явиха всички отбори, сега имаше 7 отбора и 40 представители на 4 училища. Велинградските СОУ “Васил Левски” и “Св.СВ. Кирил и Методий”, СОУ “Димитър Матевски” от Пловдив и ОУ “Проф. Иван Батаклиев” от Пазарджик.
Състезанията бяха за момчета и момичета, юноши и девойки в следните дисциплини: 50 и 100 м св. стил, бруст, гръб и бътерфлай, както и щафетите на 4 по 50 м св. стил и съчетано плуване. Велинградските отбори отново потвърдиха силата си като спечелиха първи места в три от възрастовите групи. При момчетата първенци станаха плувците на СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, при момичетата победи отборът на ОУ “Проф. Иван Батаклиев” от Пазарджик. Първото място при юношите спечелиха плувците на СОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, а при девойките победител е отборът на СОУ “Васил Левски”, след като нямаше противници на състезанието. За първенците бяха подготвени награди от РИ на МОН в Пазарджик. Те получиха купи, плакети, грамоти и топки.
Победителите ще участват в републиканското ученическо първенство по плуване, което ще се проведе в началото на юни. Нашите ученически отбори по плуване отново имат шанса да станат републикански първенци. Заради отличието, спечелено миналата година, в средата на май те ще заминат на световното ученическо първенство в Испания, след като получиха специална покана от организаторите.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1387