Пак отложиха наказателното дело срещу Ф. Беев - адвокатът му бил в Париж
Дата: Tuesday, April 26 @ 09:30:12 UTC
Topic: Криминална хроника


Пети състав на Пазарджишкия окръжен съд за втори път не даде ход на наказателното дело, по което е подсъдим Фидел Беев. Повод за новото отлагане с още един месец бе, че избраният от Беев адвокат Пламен Ялнъзов е в командировка в Париж. В съдебната зала бе представена заповедта за командировката, подписана от правосъдния министър във връзка със защита на българските медици в Либия, по която г-н Ялнъзов работи. Оказа се, че командировката изтича точно на 21 април - датата, определена от съда преди месец за делото срещу Ф. Беев. Подсъдимият обяви, че държи именно на защитата на адвокат Ялнъзов (по закон има теоретична възможност в подобен случай съдът да назначи служебен адвокат, за да се гледа делото). Със съгласието и на окръжния прокурор Иван Даскалов, който е обвинител по делото, молбата за отлагане бе приета.
Съдебният състав не уважи молбата на Красимир Беев да бъде отменена наложената му глоба от 300 лева за неявяване на предишното заседание. Той представи болничен, но според съдията щом е бил определен домашен режим, Красимир Беев е можел да дойде в съда.
Припомняме, че наказателното дело е образувано с обвинение, че като кмет на община Велинград през 2004 г. Фидел Беев е нарушил Закона за обществените поръчки и е нанесъл на общината имуществени вреди за над 16 000 лева, като е доставял горива от семейната фирма СД “Братя Бееви”. Според обвинителния акт СД “Братя Бееви” не е спечелила конкурса за обществена поръчка и е продавала горива на общината на по-високи цени от обявените в офертата.
След повторното отлагане делото бе прехвърлено за 20 май 2005 г. Така г-н Беев спечели още един ценен месец време в навечерието на парламентарните избори.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1396