Ново общо събрание на ТД “Юндола” заради стар устав
Дата: Tuesday, June 19 @ 08:34:46 UTC
Topic:


В средата на април т.г. туристите от Велинград проведоха свое обединително събрание, което избра нов председател на ТД „Юндола” – Димитър Санкев и нови органи за управление и контрол - Управителен съвет и Контролна комисия. Оказа се обаче, че по думите на Д. Санкев регистрацията не може да се извърши заради стар устав, по който е проведено събранието.


„Сред документите на дружеството е имало няколко варианта на устави, но при провеждането на общото събрание ни е бил предоставен по-старият, но вече недействащ вариант. По него предоставените от нас документи след провеждането на общото събрание не бяха приети в съда. Още на миналото събрание бяха изразени предложения, че заради устава могат да възникнат проблеми в съда и за регистрацията в Агенцията по вписванията. Те се оказаха верни. Сега е необходимо да се проведе ново събрание, което да бъде обявено, организирано и осъществено по изискванията на актуализиран, действащ устав”, съобщи за вестник „Темпо” Димитър Санкев.
Това налага и определянето на нова дата за събиране членовете на ТД „Юндола”, която е обявена в Държавен вестник за 15 юли 2018 г. Дневният ред включва промени в устава, избор на председател, Управителен съвет и Контролна комисия.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=13970