Обектив 25.04
Дата: Tuesday, April 26 @ 09:40:55 UTC
Topic: Обектив


ЕВРОПЕЙЦИ Община Велинград отбеляза тържествено 25 април - деня, в който България подписа договора за присъединяване към Европейския съюз. Сутринта на 25 април пред сградата на общината под звуците на българския национален химн и химна на ЕС “Ода на радостта” бяха издигнати знамената на България и ЕС и се проведе кратко тържество с участието на общинското ръководство. денят бе неучебен за учениците от общината.

СЕСИЯ Редовното заседание на Общинския съвет за настоящия месец ще се проведе на 28 април в хотел “Камена”. Съветниците ще заседават извън сградата на общината, тъй като на определената там няма да има ток. В дългия дневен ред от 45 точки е залегнала концепция за Централния минерален плаж, проблема с микробиологичната лаборатория, определяне на цени за ползване на водопроводната мрежа за минерална вода, изместване на знаците “Винетка” и много попълвания на кадастралния план.

ИЗЛОЖБА Етнографски институт с музей при БАН, Исторически музей Велинград, Център за армънски език и култура - София и Дружество на армъните във Велинград откриха на 21 април в етнографския музей в Пловдив изложбата “Армъните в България”.

ОПИТ На 21 април в “Камена” се състоя работна среща между общински съветници от Велинград и Видин, където местният парламент наброява 37 съветници от 10 партии. Разгледани бяха програмите за регионално развитие и проблемите с общинската собственост. Гостите проявиха интерес към развитието на туризма и експлоатацията на минералните извори. Дискутирана бе и безработицата, която във Видин е много висока.

ПОЧИСТВАНЕ Инициативите по повод Деня на Земята 22 април бяха пренасрочени от общината за 28 април. Тогава ще се проведе почистване с участието на общинска администрация и учениците.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1402