Започна подписка за Клептуза
Дата: Tuesday, November 20 @ 09:25:32 UTC
Topic:


Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” започна подписка за запазване на Клептуза като парк, чийто архитект е природата. Това става, след като кметът Костадин Коев оповести, че в средата на декември ще организира обществено обсъждане на нов идеен проект за Клептуза, който предвижда премахване на търговските обекти и старите сгради.


От своя страна подписката на инициативния комитет настоява за запазване на старите сгради и за превръщането им в музей на бесите; музей на водата; концертна зала. Подписката е и категоричен протест срещу посегателствата върху защитена територия „Клептуза“ и призив всички заедно да докажем, че силата е в обединението за добри дела.
Друг повод за подписката е започналото на 14 ноември дело в Админитративен съд - Пазарджик за законността на сградата на един от ресторантите на Клептуза. Пред “Темпо” София Ключкова, председател на ИК “Да поработим за Велинград”, изрази тревогата и възмущението от липсата на адвокат, който да защитава позицията на Община Велинград в случая. Ако ние като гражданско общество не защитим нашия парк Клептуза, то няма кой да направи това, заяви г-жа Ключкова.
Подписката е в електронен вариант и на хартиен носител. Попълнените бланки ще се предават от доброволците до 10 декември 2018 г., за да може при общественото обсъждане да е ясна позицията на велинградчани за бъдещето на Клептуза.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=14430