35 000 лева за спортните клубове, 45 000 лева за ФК “Чепинец”
Дата: Tuesday, January 22 @ 09:11:19 UTC
Topic:


В проектобюджета на Община Велинград за 2019 г. са заложени общо 90 000 лева за физическа култура и спорт. Парите са разпределени в три пера: 10 000 лева за издръжка (организация на общински спортни прояви), 35 000 лева за спортните клубове и в отделен параграф 45 000 лева за Футболен клуб “Чепинец”.


На пресконференция кметът Костадин Коев, който е и председател на Управителния съвет на ФК “Чепинец”, каза, че идеята е да се извади футболния клуб от общото бюджетиране. Причината била създадено напрежение сред останалите клубове и затова неговото предложение е Общинският съвет да гласува отделна сума на ФК “Чепинец”.
През декември 2018 г. Наредбата за условията за финансово подпомагане на спортните клубове претърпя поредни промени. Според последния текст: “Oбщата сума на средствата за спортните клубове, утвърдени с бюджета на Община Велинград за текущата година, се разпределя по следния начин: 70% от общата сума се разделят по равно между клубовете, останалите 30% се разделят на сбора на точките на спортните клубове и се разпределят по критерии според сбора на точките на всеки спортен клуб съобразно Механизма за оценка на спортните резултати”.
Кметът призна, че не всички спортни клубове са получили в пълен размер гласуваните им суми по бюджета за миналата 2018 г., но те щели да бъдат прехвърлени към 2019 г.
Разпределението на средствата за спорт за 2019 г. засега е проект. на общественото обсъждане ан проектобюджета на 15 януари темата изобщо не бе коментирана, липсваха и представители на спортните клубове. В крайна сметка ще решават общинските съветници, които ще гласуват бюджета на сесията в края на месеца.
А в коментар за състоянието на ФК “Чепинец” преди началото на пролетния полусезон К. Коев бе оптимист, че вече има колектив и отбор, който върви в положителна посока. Тимът е с гръбнак от местни момчета, треньорът Атанас Стоилов си върши перфектно работата, а зимната подготовка ще протече нормално, каза кметът. И допълни, че амбициите на отбора са да се класира на първо място, но ако не стане тази година, то ще се случи догодина.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=14579