Турнирът „Велинград Къп 2019” стартира на 1 април
Дата: Tuesday, March 26 @ 08:33:58 UTC
Topic:


От 1 до 5 април на градския стадион във Велинград ще се проведе детският футболен турнир „Ние сме бъдещето – Велинград Къп 2019”, организиран от „Олимпия Футбол Клуб” съвместно с БФС, Българската асоциация Мини футбол (БАМФ) и по програма Grassroots. Спортната проява е с подкрепа и на община Велинград, като желанието на организаторите е този турнир да се превърне в традиционен.

В него ще участват 13 футболни клуба от страната с общо 28 отбора, които са разпределени в 8 групи по възраст. Първите 4 групи ще бъдат съставени от 3 отбора, а останалите 4 – от 4 отбора. Офiциалното откриване ще бъде на 1 април от 14:00 ч. на стaдион „Чепинец”.
Участие в отделните възрастови групи ще вземат столичните отбори ПФК „Левски”, ПФК „Славия” и „Спартак”, както и ПФК „Ботев” (Враца), „Олимпия Футбол Клуб” (София), ФК „Вихрен” (Сандански), ПФК „Банско”, ФК „Барокко” (София), ФК „Кюстендил”, ФК „Видин”, ФК „Болярчета” (Велико Търново), ФК , ФК „Левски” - гр. Левски и отборът на домакините от ФК „Чепинец”.
Тазгодишното издание ще се играе във формат „Футбол 9” (отборите са съставени от 9 футболисти – 1 вратар + 8 полеви играчи) за деца, родени през 2008 г., формат „Футбол 7” (7 играчи в отбор) за деца, родени през 2009 и 2010 г. Най-малките участници от набор 2011 ще играят във формат „Футбол 5” (5 играчи в отбор). Освен за призовите места, децата ще се борят и за място в „Идеалният отбор” във всяка възрастова група.
Организаторите са подготвили много изненади и награди за всички участници и гости, а според спортния директор на „Олимпия Футбол Клуб” Милен Гаджев най-големият победител от подобни събития е българският футбол. Според Гаджев огромната масовост, която има в момента, ще даде резултати и много скоро нивото на футбола в България ще се повиши изключително много. Всичко е въпрос на време и на качествена работа.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=14767