6 политически сили разпределиха 405 места в СИК
Дата: Tuesday, September 24 @ 09:15:43 UTC
Topic:


В голямата зала на община Велинград на 17 септември се проведоха консултации между парламентарно представените политически сили за разпределение на местата в секционните избирателни комисии „СИК“. На местните избори на 27 октомври избирателните секции в община Велинград ще бъдат 49, а общият брой на местата в СИК е 405.


Разпределението е на квотен принцип и така ГЕРБ получи 136 места, БСП за България – 114, Обединени патриоти – 49, ДПС – 49, Воля – 49 и Демократична България – обединение – 8 места в СИК. ГЕРБ и БСП ще имат по 49 ръководни места в комисиите, Обединени патриоти - 21, ДПС – 19 и Воля – 9. На тези избори се очаква да има повече желаещи за работа в СИК, защото заплащането е по-добро и няма да се пътува за отчитане на резултатите в Пазарджик.
Също на 17 септември Централната избирателан комисия (ЦИК) направи промяна в състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) - Велинград по искане на Обединени патриоти. От ОИК бе освободена Красимира Божинова и на нейно място е назначена Теодора Стоянова.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15329