Еко инициативи в СУ „В. Левски“
Дата: Tuesday, November 12 @ 08:56:29 UTC
Topic:


Еко училище 21 век – това не е само мото, а осъзната цел за СУ „Васил Левски“ във Велинград. Преди дни учебното заведение се включи в националната инициатива за рециклиране на опасни отпадъци, организирана от Министерството на околната среда и водите. В училището бе поставен контейнер и започна събиране на батерии с изтекъл срок или излезли от употреба, които ще бъдат предадени на специализирана фирма за рециклиране.

Интересът към инициативата скочи, след като директорът на училището Емил Моллов обяви състезание и награда: класът, който съберe най-голямо количество батерииq ще бъде награден с екскурзия до близка историческа местност. Още в първия ден един от класовете събра 17 килограма батерии, а инициативата и състезанието продължават!
Ученици от 12 „б“ клас разработиха и представиха своя еко идея, свързана с използването на голям брой пластмасови бутилки от учениците. Предложението на дванадесетокласниците е в училищния двор да бъде поставен специален контейнер, бутилките да се събират в него и да се предават за рециклиране. Младежите са изчислили, че ако в инициативата се включат всички 567 ученици, за една учебна година ще бъдат събрани около 4 тона пластмаса. Не искаме да живеем в свят от пластмаса, затова трябва да събираме и рециклираме, призоваха авторите на идеята, които планират образователна рекламна кампания. Идеята е подкрепена от училищното ръководство, а надеждите са и други училища в общината да се присъединят, защото така ползите за природата ще са по-големи.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15462