Новият Общински съвет се събира на първа извънредна сесия
Дата: Tuesday, November 26 @ 09:56:42 UTC
Topic:


Новоизбраният Общински съвет – Велинград се събира на първото си извънредно заседание на 26 ноември 2019 г. Дневният ред е от 18 точки, като голяма част от тях са свързани със структурирането на местния парламент: избор на заместник-председатели, постоянни комисии, представители на Общинския съвет в национални асоциации и дружества с общинско участие. Ще бъдат определени и възнагражденията на председателя на Общинския съвет и на съветниците.

Това ще стане по действащия Правилник, който е приет в предходния мандат (в момента има проект за нов Правилник, който е качен на сайта на общината за обществено обсъждане – предложенията могат да се правят до 14 декември 2019 г.). Предложението е председателят на Общинския съвет за 4-часов работен ден да получава 45% от възнаграждението на кмета на общината, а съветниците да имат месечно възнаграждение за участие в сесия и комисии в размер на 70% от средната брутна работна заплата на Общинската администрация.
На извънредната сесия ще бъдат определени още месечните трудови възнаграждения на кмета на общината, кметовете на кметства и кметските наместници. Предлага се кметът на Община Велинград да получава месечна заплата от 3 100 лева, кметовете на Грашево, Кръстава, Пашови, Света Петка и Драгиново по 1 028 лева, кметовете на Абланица, Биркова и Рохлева по 862 лева, а 12-те кметските наместници по 798 лева.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15517