КРИМИ ХРОНИКА 25.02.20
Дата: Tuesday, February 25 @ 09:37:51 UTC
Topic:


ТРУПИ На 18 февруари в РУ - Чепеларе е получен сигнал от горски инспектор към РДГ - Смолян за това, че при извършен обход по пътя за село Забърдо, община Чепеларе, при разклон за местността "Халпач" в землището на с. Забърдо е установено ремарке със смолянска регистрация, натоварено с 54 броя трупи от дървесен вид "бял бор" и "смърч" с диаметър между 18 и 50 см и дължина 4-5 метра, които са без поставена контролна горска марка.

След подаването на сигнала на мястото пристига и товарен камион МАН със смолянска регистрация, управляван от Ю.И. на 30 години от гр. Сърница, област Пазарджик. Камионът също е бил натоварен с 52 броя трупи от дървесен вид "бял бор" и "смърч" с диаметър между 25 и 50 см и дължина 3-4 метра, които са без поставена контролна горска марка и без превозен билет. Общият брой на трупите е 106 с обща кубатура около 31.14 куб.м. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

КАНАБИС На улица във Велинград униформени са извършили проверка на 34-годишния Х.С. и установили, че той носи плик с канабис. Велинградчанинът е задържан за 24 часа и спрямо него се води бързо производство.

ТЮТЮН В областкта продължават засилените проверки за наличие на акцизни изделия без бандерол, информират от полицията в Пазарджик. На адрес в Ракитово екипи на полицейското управление във Велинград се натъкнали на плик с нарязан тютюн без бандерол, който е иззет. Екипи от участъците в Ракитово, Лесичово и Пазарджик са извършили проверки на частни домове, гаражи и превозни средства. Открити и иззети са общо близо 1100 къса със саморъчно направени цигари и около 3 килограма сух нарязан тютюн, всичките без акцизни бандероли. Спрямо три жени и един мъж са образувани преписки.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15765