СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.04.20
Дата: Tuesday, April 07 @ 09:43:44 UTC
Topic:


СНЯГ Велинград и регионът посрещнаха пролетния месец април със снежна покривка от над 15 сантиметра. Студеното и снежно време бе негостоприемно за долетелите от юг щъркели, както и за цъфналите дръвчета. Не се стигна до аварии с електрическия ток. Най-много работа отново имаше за работниците от “КМД”, които чистиха снега по улици и площади.БОЛНИ През изтеклата седмица от пациенти на “МБАЛ-Велинград” са взети и изпратени в Националната референта лаборатория 22 проби за тестване за коронавирус. По информация от пресцентъра на общината всички резултати са отрицателни. Нови два случая на заболели с COVID-19 в област Пазарджик бяха потвърдени на 3 април: мъже на 43 г. и 71 г., които са в тежко състояние. Всички досега регистрирани случаи в областта са от град Пещера. Положителна проба за COVID-19 даде и Даниела Машева, депутат от ГЕРБ от нашия избирателен район.

ДЕЗИНФЕКТАНТИ Работници от община Ракитово измихат улиците в града с дезинфектанти. Мерките са взети по заповед на кмета Костадин Холянов във връзка с епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 и въведеното извънредно положение. Миенето на улиците с препарати ще продължи.

ДОГРАМА Кметът на община Велинград Костадин Коев е подписал договор за подмяна на дограмата на сградата на Детската градина „Юрий Гагрин” в село Света Петка. Ще бъдат подсигурени и кухненски печки, от каквито се нуждае детското заведение. ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ Жителите на община Ракитово, които имат необходимост да подадат документи за актуализиране на здравноосигурителен статус до НАП, могат да направят това на място в кметствата или в центъра за информация и услуги в ОА - Ракитово. Пресцентърът на общината поясни, че общинските служители само ще посредничат, без да се ангажират с даване на разяснения и допълнителна информация за размера на задължения за здравноосигурителни вноски. Такава информация гражданите могат да получат чрез обаждане в офис на НАП или на телефона за информация на НАП 0700 18 700.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15904