Започна тестуване в Дома за стари хора “Ела”
Дата: Tuesday, May 12 @ 09:33:59 UTC
Topic:


На редовната си пресконференция на 7 май кметът Костадин Коев коментира състоянието на хората, които ползват социални услуги от общината – Дома за възрастни хора „Ела“, центровете за деца и младежи от семеен тип, защитените жилища и др. На фона на факта, че в много такива места за настаняване в страната има висока заболеваемост от коронавирус, обстановката във Велинград е спокойна.

По думите на кмета сред потребителите на тези социални услуги за момента няма хора със симптоми на ковид-19. Навсякъде персоналът взима мерки за дезинфекция и поддържане на дистанция и засега резултатите са радващи.
През седмицата започна тестуване на потребителите на социални услуги в Област Пазарджик. До 9 май са изпратени 145 проби за изследване за COVID-19. Обхванати са старческите домове в Пазарджик и Главиница, както и в Батак, Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Дома за стари хора във Велинград. Продължава пробонабирането. Това съобщи директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова на извънреден брифинг на Областния кризисен щаб, свикан от областния управител Стефан Мирев. Очакват се резултатите от направените тестове.
Темпо

На фона на епидемията продължават и жестовете от дарители. Община Велинград благодари на дарителите Цветан Ангелов и Здравко Велев за козунаците и кроасаните, които достигнаха до домовете за деца и за стари хора в града.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=15980