Обектив 15.12.2001 г.
Дата: Saturday, December 15 @ 18:33:58 UTC
Topic: Обектив


СМЕНИ
През изтеклата седмица ръководните кадри в много от държавните лесничейства попаднаха в своеобразна въртележка. Директорът на ДЛ “Чехльово” Анг. Папукчиев стана зам.-директор на ДЛ “Селище”. Зам.-директорът на “Селище” С. Поптомов стана директор на ДЛ “Чехльово”. Досегашният директор на ДЛ “Беглика” Ив. Бояджиев стана зам.-директор на ДДС “Чепино”.

БЧК
Помощи за 800 лева получи общината от Български червен кръст. Дарените дрехи ще бъдат разпределени между Дома за стари хора и ученици от ОУ “Г. Бенковски”.

ЕНЕРГИЙНИ
Общо 5426 семейства от общината са одобрени за получаване на енергийни помощи през отоплителния сезон. Според закона парите се плащат до 19 декември, а невзетите до тази дата се връщат в държавния бюджет. Сумите обаче все още не са пристигнали във Велинград, очаква се това да стане през седмицата.

ФИЕСТА
Истинска фиеста в чест на студентския празник се е вихрила на 7 и 8 декември в Почивната база на Министерския съвет във Велинград. В една от главните роли е бил известният гастроном Ути Бъчваров начело на голяма и шумна компания плюс цигански оркестър.

АТИНА
За гръцката столица в четвъртък отпътуваха танцьорите от КСТ “Импулс”, които ще участват в Балканиадата по латиноамерикански танци на 15 и 16 декември.

РАМАЗАН
На 16 декември започна големият празник Рамазан-Байрам, който мюсюлманите от Чепинско тачат и отбелязват според обичая. 17 и 18 декември са почивни и неучебни за вярващите мюсюлмани. Поздрав от кмета на общината по случай празника - на стр. 3

От редакцията:
Поради изместване на графика за печат заради празниците този брой на вестника е отпечатан на 16 декември, събота. Последният брой за годината ще излезе на 24 декември, понеделник.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=162