Най-горещите теми пак бяха замразени
Дата: Tuesday, August 04 @ 09:11:49 UTC
Topic:


В самото начало на сесията на 29 юли 2020 г. от дневния ред бяха оттеглени трите най-горещи точки: за Културния дом, за зала за хазартни игри в читалищната сграда в Чепино и за удължаване с 8 година на срока на концесията на ресторант „Милениум“. И трите теми са на вниманието на местния парламент вече по няколко пъти, но явно не могат да съберат нужните мнозинства и решенията се отлагат от сесия на сесия.


Точката за Културния дом предвиждаше по искане на собственика „Карат-С“ АД да бъде променено отреждането на терена, като към досегашното „За културен дом и изложбена зала“ се добави „търговия и услуги“. На 30 юни 2020 г. кметът Костадин Коев е издал заповед, с която допуска частично изменение на плана за регулация. Но заповедта е съобщена на Общинския съвет ден преди сесията – на 28 юли 2020 г. Като собственик на съседен имот Общинският съвет има право да обжалва кметската заповед. Съветниците гласуваха решение, че не възразяват срещу издадената заповед и председателят няма да подава жалба в Административния съд в Пазарджик. Това решение ще позволи на следваща сесия процедурата да продължи.
Наред с трите оттеглени точки бяха „замразени“ и други горещи теми. Съветниците оставиха без никакъв коментар доклада на Агенцията „Държавна финансова инспекция“ за общинското дружество „ВКТВ“, в който са изброени редица нарушения. Не бе коментирано и входираното в Общинския съвет открито писмо от Здравка Костова във връзка с обществени поръчки на Община Велинград.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16210