СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.08.2020
Дата: Tuesday, August 04 @ 09:20:04 UTC
Topic:


Оффроуд клуб “Велинград 4х4 и приятели” съвместно със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите “Велинград и Западни Родопи” и общината поставиха дървена пластика с мечки в градинката пред входа на Търговията. Скулптурата е с размери 6/4 метра и е изработена от дърворезбаря Васил Говедарски.“ТОПЪЛ ОБЯД” Община Велинград подаде документи за удължаване на срока по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“. Срокът е удължен с 26 работни дни до 31.08.2020 г. По програмата 170 души всеки работен ден получават храна за обяд. Към момента капацитетът на програмата е запълнен, а в общината се набират молби за включване към списъка на чакащите.

КОВИД-19 На 29 юли с диагноза Ковид-19 почина мъж на 72 години от Велинград, хоспитализиран в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София. През изминалата седмица РЗИ съобщи за положителни тестове за заболяването на жена на 49 г. от Сърница, която е медицински работник и е на домашно лечение; две жени от село Драгиново - на 70 и 73 години и мъж на 49 години от Велинград, които се лекуват в „МБАЛ-Велинград“.

“РОМАКТ” На 31 юли Община Велинград съвместно с Инициативата за малките грантове на Програма „РОМАКТ“ към Съвета на Европа и Европейския съюз осигури хранителни пакети от първа необходимост на 280 семейства от „Анезица” и „Асфалтова база”. Основната цел е подкрепа на хората в риск, живеещи в ромските махали.

АВРАМОВО На 8 август, събота, на гара Аврамово ще се проведе Третият национален събор на приятелите на теснолинейката “Хора и песни край релсите тесни”. Организаторите от Гражданското сдружение “За теснолинейката” съобщават, че в деня на събора влакът ще се движи с 10 вагона, но за да няма струпване приканват повече хора да ползват личен превоз. За всички гости на събитието ще има много музика, настроение и изненади.

КОНЦЕРТ На 8 август в залата на Художествената галерия във Велинград концерт ще изнесе д-р Емил Драгийски. Като участник в Градския хор “Николай Гяуров” към НЧ “Отец Паисий-1893” д-р Драгийски е познат на публиката със своя музикален талант, особено при изпълнението на арии от опери.

От редакцията: Този брой на “Темпо” е приключен редакционно на 31 юли 2020 г.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16214