С олимпийски старт започна кампанията на Иван Лебанов
Дата: Wednesday, September 07 @ 08:38:24 UTC
Topic: Политика


Официалният старт на предизборната кампания на кандидат-кмета Иван Лебанов бе даден на 31 август по оригинален начин. Многобройната публика в голямата зала на общината не бе посрещната с обичайните речи и изказвания, а с прожекция на един заснет преди години филм. Филм за ония звезден миг през 1980 г., когато на зимната олимипиада в далечния Лейк Плесид скиорът Иван Лебанов спечели първия олимпийски медал в ски-бягането за България; за посрещането му на площада във Велинград; за неизброимите дни на тежки тренировки и усилия, в които се ражда големият спортист, обявен за българския скиор на ХХ век.
Емоцията от филма бе продължена със стих на покойния кмет Георги Аврамов, прочетен от неговия син Васил. А многобройните височайши гости в знак на уважение към кандидата останаха прави на трибуната по време на цялата среща. За да засвидетелстват подкрепа за Иван Лебанов, във Велинград дойдоха: председателя на Парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков и неговият заместник Атанас Мерджанов, депутатите от БСП и бивши кметове Георги Петърнейчев и Марко Мечев, депутатът от НДСВ Валентин Милтенов, областният управител Иван Димитров и не на последно място олимпийският, световен и европейски шампион по борба Георги Мърков.
Подкрепихме Иван Лебанов, заради неговите качества като човек - толерантен, самодисциплиниран, умеещ да рискува отговорно, последователен и гъвкав, каза от името на общинската организация на БСП Костадин Шулев. Той напомни, че хората от общината ни са преживели доста, уморени са от избори, но демокрацията изисква активност от всеки гражданин. В кратка реч кандидат-кметът Иван Лебанов представи своите основни намерения. Той акцентира на необходимостта Велинград да развива туризма и напомни, че голямата неразработена ниша е зимният туризъм. Именно зимният туризъм може да превърне Велинград в целогодишен курорт, а не в курорт за 1 месец. Моята сила е в зимния туризъм, имам идеи за неговото развитие от Сърница до Юндола и Белмекен, подчерта г-н Лебанов. Трябва да го бъде и проектът “Сютка”, да го променим и да го осъществим.
Две основни задачи стоят пред управелнието на общината според Иван Лебанов: създаване на благоприятен климат за инвестици, като същевременно се подкрепа и защитава местния бизнес и ефективно управление на общинската собственост. С различни акробатични упражнения в ред дружества се губи общинската собственост, но ако бъда избран за кмет, ще сложа всичко на масата, обеща кандидатът. Само така Велинград може да стане богата община, която да провежда социална политика. За свой девиз в предизборната надпревара г-н Лебанов посочи “Велинград не на отделна личност, не на група хора, а на всички!”. Михаил Миков заяви, че в лицето на Иван Лебанов подкрепят един човек, който е тръгнал от обикновено село и се е качил на олимпийската стълбичка; човек, с когото цяла България винаги ще се гордее. Той е постигнал нещата в живота си с пот, упоритост и воля. А ако иска и Велинград да се гордее със своя кмет, нека всеки да излезе на 18 септември и да подкрепи Иван, призова депутатът. Забравете личните нагласи, които във Велинград изправят хората едни срещу други, търсете общото между вас, допълни той.
Иван Лебанов е достойна кандидатура, която ще изведе Велинград на ново ниво, той е доказал професионализма си в спорта, време е да го докаже и в управлението на местно ниво, заяви депутътът от НДСВ Валентин Милтенов. Подкрепа и успех на изборите пожела и лидерът на БСД Йордан Костов. Иван Лебанов е положил много труд в името на Велинград, сега велинградчани могат да му се отблагодарят за този труд, заяви Иван Димитров. Най-много вълнение имаше в думите на Георги Мърков, който обяви, че е във Велинград, за да обяви от името на всички български олимпийци, че подкрепят Иван Лебанов и му вярват. Спечелването на олимпийски медал означава много труд, мъка и амбиция. Щом Иван е показал, че ги има, то и Велинград ще бъде още по-хубав, благодарение на кмет като него.
Срещата завърши без изказвания от залата, като г-н Лебанов обяви, че ще отговаря на всички въпроси на избирателите в следващите срещи от кампанията.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1622