Обектив 06.09.05
Дата: Wednesday, September 07 @ 08:44:27 UTC
Topic: Обектив


ОБЛАСТЕН Ангел Чолаков от БСП е новият областен управител на област Пазарджик. Негови заместници ще бъдат бившият кмет на Пазарджик Слави Генов от квотата на БСП, бившата депутатка от НДСВ Пенка Пенева и Юмер Хамза от ДПС, който единствен от предишото ръководство на областта остава на поста си.

ГРАДИНИ Със заповед на врид кмета на общината ваканцията за детските градини е удължина до 15 септември. Учебната година за най-малките ще започне по-късно заради щетите от наводненията в сградите на детските градини. В повечето от тях все още не са приключили ремонтите.

СЪЕДИНЕНИЕ Денят на Съединението 6 септември ще бъде отбелязан във Велинград с официално честване пред сградата на общината. Тържеството ще започне в 11 часа.

КАМЕРИ В СОУ “Васил Левски” са монтирани нови охранителни камери. Те ще позволяват постоянен контрол на входа и в коридорите на училището.

“РЕСПЕКТ” Преди началото на новата учебна година органите на КАТ дадоха старт на акция, наречена “Респект”. Целта е водачите да бъдат респектирани по отношение превишената скорост, спазването на ограниченията, шофирането след употреба на алкохол. През изтеклата седмица във Велинград са задържани двама шофьори с алкохол над допустимия и срещу тях са образувани бързи производства.

РАДУИЛ Фолклорен ансамбъл “Чепино” към читалище “Св.св. Кирил и Методий” участва тази неделя в Празника на радуилския боб. От Радуил нашият ансамбъл се завърна с купа и грамота , наречена от домакините с чувство за хумор “Фасулицър”.

КАСА За улеснение на клиентите си “Енергоснабдяване” - Велинград откри още една каса за плащане на сметки. Касата се намира на едно от гишета в Централна поща в кв. Лъджене.

УЧЕНИЦИ За учениците от така наречената “австрийска паралелка” в Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград учебната година вече започна. Паралелката учи от края на август, а сградата на държавната гимназия посреща учениците след сериозен ремонт.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1625