Писта Старина предлага зимни емоции
Дата: Tuesday, January 26 @ 08:22:28 UTC
Topic:


Местността Старина между Юндола и Куртово привлича туристи през всички месеци на годината с прекрасната си природа. Но през зимата има допълнителна екстра - ски пистата, която предлага много положителни емоции и за деца, и за възрастни.


Пистата е разположена на надморска височина от 1600 метра, с дължина 300 метра и денивелация 50 метра. Тя е подходяща за спускане със шейни за най-малките и за начинаещи скиори. Затова е предпочитана от семейства с деца, които често избират Старина за зимен уикенд. Има ски гардероб, от който могат да се наемат ски, шейни и друго ски оборудване. Разполага и с паничков влек и чайна.
Ако търсите и други удоволствия, то в непосредствена близост е конната база, от която можете да наемете кон или пони за децата и да им доставите наистина неповторимо изживяване.
Според Спортния календар на община Велинград за 2021 година през януари на Старина трябваше да се проведе празник на снега. Световният ден на снега - 24 януари, отмина и бе отбелязан от Българска федерация Ски с различни събития на Витоша. Дали ще има такъв празник и в нашата планина засега не е ясно.
Пистата на Старина се оказва предпочитана от мнозина алтернатива и в периода на строгите противоепидемични мерки. Чист планински въздух, природа, спорт, движение на открито - направо готова рецепта против вируси и болести.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16679