Обектив 4.10.05
Дата: Tuesday, October 04 @ 12:25:40 UTC
Topic:


КАСТИНГИ Два кастинга се проведоха в петък надвечер във Велинград и привлякоха интереса на десетки хора. Ръководителката на мажоретния състав Биляна Масларова започна избора на нови мажоретки за Представителния духов оркестър измежду 17 кандидатки. По същото време в голямата зала на общината млади и стари мериха дължинии обиколки, за да кандидатстват за участие във френската продукция с Кристоф Ламбер ”Знакът на Ватанен”.

КИТАЙ Община от китайската провинция Юн Фу желае да се побратими с община Велинград, съобщиха от посолството на Китай в България. Китайската община търси сътрудничество в областта на туризма и културата. Очаква се посещение на 7-членна китайска делегация във Велинград, която на място да се запознае с потенциала на нашата община.

ИМУНИТЕТ Главният прокурор Никола Филчев обяви, че е разопоредил на всички прокуратури да предоставят материалите по делата срещу депутати. След като получи доклад за всеки отделен случай, Филчев щял да реши дали да иска имунитета и на колегите по съдба на Стефан Софиянски. Депутатите, срещу които се водят дела, са Фидел Беев, Венцислав Върбанов, ген. Атанас Атанасов и Стефан Иванов.

АВСТРИЯ Председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов участва от 29 септември до 2 октомври в конференция по регионално планиране в австрийския град Клагенфурт. Г-н Кехайов бе поканен по линия на Националното сдружение на общините в България да направи пред гостите представяне на община Велинград. Другата българска община, представена на форума в Австрия, е била Алфатар.

КАТ КАТ - Велинград представи обобщени данни за първите 9 месеца на годината. Регистрирани са 170 пътно-транспортни произшествия, при които има 7 ранени и 1 убит. По този показател КАТ - Велинград има най-ниските показатели в област Пазарджик. Пътните полицаи са съставили 1151 акта и 1041 фишове, като най-честите нарушения са превишена скорост и неправилно паркиране. Бързите производства с влязла в сила присъда са 30. През последните месеци основна дейност на катаджийте от региона са превантивни мерки срещу неправилното паркиране, съобщи ст.лейт. Йордан Рогачев.

УЧИЛИЩА През изтеклата седмица във Велинград пристигнаха и останалите два от общо трите училищни автобуса, които Министерството на образованието дари на община Велинград. Автобусите ще превозват ученици в районите на Бирково, Пашово и Света Петка. От миналия понеделник в цялата община бе подновено даването на безплатно топло мляко и закуска за учениците от първи до четвърти клас и предучилищните групи към училищата.

ИЗЛОЖБА Художествената галерия във Велинград очаква потвърждение, че в обновената зала ще бъде подредена изложба-живопис на световноизвестния художник и мислител Николай Рьорих. Очаква се откриването на експозицията да бъде на 7 октомври т.г.
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1671