Злато и сребро за “Импулс” от Белград
Дата: Tuesday, October 11 @ 09:33:24 UTC
Topic: Спорт


С два златни и един сребърен медал се завърнаха представителите на Клуб по спортни танци “Импулс” от състоялото се на 1 и 2 октомври Открито първенство на Сърбия и Черна гора. В спортната зала в Белград се състезаваха повече от 640 двойки от 18 държави, сред тях и пет български клуба. “Импулс” взе участие с 8 двойки, като първия златен медал донесоха в латино танците Георги Михов - Дорина Стоянова при юноши старша възраст. В същата група Спас Цанов - Елена Бучкова заеха по-задни места.
Вторият златен медал за клуба спечелиха Адриан Делчев - Ива Георгиева пак при латино танците, но в по-малката възрастова група на юноши младша възраст. При стандартните танци стигнаха до второто място и съответно до сребърните медали. Достойно се представи и двойката от ракитовския клон на клуба Ангел Латев - Борислава Кондакова, които заеха 6-тото място. При най-малките Стоян Дулев - Спасимира Пандева се класираха пети в стандартните танци.
Медалите, спечелени от “Импулс” и от останалите български отбори, спомогнаха отборно тимът на България да се класира на второ място от всички участници. Първи станаха словенците, а на трето място се наредиха представителите на Румъния. След добрите новини от Белград обаче дойде и една неприятна: велинградската двойка Георги Михов и Дорина Стоянова, които в края на месеца трябва да пътуват за Испания, където да вземат участие в световното първенство по спортни танци, може да го пропуснат, тъй като до момента не разполагат с финанси за участие. Треньорът Петър Милчев съобщи, че е изпратил официално писмо с молба за помощ до общинска администрация и заяви, че отговорът ще бъде решаващ за заминаването на двойката.
Николай ЙордановThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1673