Да говорим за любов
Дата: Tuesday, February 16 @ 08:56:47 UTC
Topic:


Да изкажеш най-хубавите думи за любовта, да съпреживееш мислено думите на някой поет, да помечтаеш с него или да си поплачеш с чувствата му...Такава беше нашата поетична вечер, която се състоя на 12.02. 2021г. в новата камерна зала „Надежда“ в ОНЧ „Будилник“ 1898 г.


В организираното от библиотеката литературно четене ученици и студенти имаха за задача да изберат от библиотечния фонд стихотворение за любовта, което да представят. Те се справиха повече от чудесно! Седмокласници, осмокласници, деветокласници, единайсетокласници и студенти, всички настоящи и бивши възпитаници на ИСУ „Свети Климент Охридски“, гр. Ракитово, рецитираха стиховете на известни и не толкова известни поети, като преобладаваше българската поезия. Исин Манев представи стихотворение и от ракитовския поет Милош Зяпков, а Надежда Тупарова и Айлин Мустафа Еврен смело се хвърлиха към лириката на чуждите поети.
Литературното четене бе посветено на настъпващия празник на любовта 14 февруари. Макар на този ден да се празнува и виното, ние решихме чрез поезията да говорим за любов. За любовта - най-всеобхватното и мощно чувство на света, за любовта, без която не можем, за любовта, която ще спаси света!
Библиотеката сърдечно благодари на учителите по български език и литература Мартина Симидарева и Надежда Тодорова за доброто сътрудничество!!!
Две от участничките имаха рожден ден и получиха за подарък от библиотеката, разбира се, книги с любовна лирика, книжки с мисли за любовта и...по една роза!
Библиотеката дари и всички участници и гости с по една валентинка с цитат за любовта, а участниците допълнително си изтеглиха и по един свитък - поетичен късмет с любовна лирика. Със стиховете, които библиотеката им подари им пожелаваме в бъдещ етап от живота си да срещнат ... любовта!
Анна Митева, библиотекар

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16732