Пред празника на пневмо болница “Св. Петка Българска”
Дата: Tuesday, October 11 @ 09:42:03 UTC
Topic: Общество и наука


Пневмоболница “Света Петка Българска” на 14 октомври - Петковден ще отбележи своя патронен празник. В навечерието му управителката д-р Елена Шопова сподели, че през изминалата година болницата е продължила да се стреми към подобряването на условията за долечение и пребиваване на пациенти от цялата страна. Не е преставал и стремежът към закупуване на нова съвременна апаратура, за да бъде лечението все по-качествено. Болницата вече разполага с нов латвийски УЗД (ехография с цветен доплер), който се използва за изясняване на състоянието на сърдечните клапи, сърдечните кухини, аневризмите и др. Това е необходимо, защото белодробните и сърдечните заболявания са в тясна връзка и по тази причина вече в България е създадена медицинска асоциация “Сърце-Бял дроб”. Според наредбите за акредитация на лечебните заведения наличието на ехокардиограф с доплер носи 35 точки на болничното заведение. Закупен е и радар - апарат за физиотерапия.
Предстои работа по физиотерапевтичния сектор за групови инхалации - целта е да бъде още по-успешно лечението на дихателната система. Секторът е особено важен за астматиците. И още: създаването в старото крило на луксозни баня, тоалетни, умивални.
За празника на болница “Света Петка Българска” д-р Шопова пожелава на себе си и на персонала живот и здраве и “нека любовта и отговорността към пациента и болничното заведение винаги да бъдат на първо място!”.
Веска БожковаThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1676