Не е удължен срокът на личните документи, изтичащи след 1 февруари
Дата: Tuesday, February 23 @ 09:42:55 UTC
Topic:


Районното управление на на МВР - Велинград напомня, че срокът на валидност на личните карти и паспорти, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 януари 2021 г., се удължава с 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Мярката бе въведена с приемането на Закона за мерките по време на извънредно положение и последвалите му изменения.<

br> Срокът на валидност на СУМПС (шофьорска книжка), който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 декември 2020 г., се удължава със 7 месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответното свидетелство.
За срока на удължаването личните карти и паспортите са валидни идентификационни документи за самоличност в Република България. По искане на лицето нова лична карта, паспорт и свидетелство за управление на МПС може да се издаде и преди изтичането на удължения срок.
На документи за самоличност, изтичащи в периода след 01.02.2021 г., срокът не е удължен. Срокът за подмяната им е 1 месец. Същото се отнася и за подмяна на шофьорската книжка.
От Паспортна служба-Районно управление на МВР-Велинград ще извършат обслужване по населени места за подмяна на документи за самоличност на болно лежащи и на трудно подвижни лица. Записването и подаването на заявлението става в общинските администрации и кметствата. Екипи на РУ на МВР - Велинград ще работят и в общините Сърница и Ракитово.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=16771